16. feb.
kl. 18.00–20.00

Bli med Tekna Telemark på curling i ishallen i Skien Fritidspark.

Meld meg på

Beskrivelse

Curling er en idrett der man glir steiner over et isflak mot et målområde kalt "huset." Målet er å få steinen så nær senteret av huset som mulig. To lag, hvert lag bestående av fire spillere, tar tur på å gli steinene, også kalt "klosser," nedover isen mot huset. Hvert lag prøver å få flere av sine klosser nærmere senteret av huset enn motstanderens klosser. Poeng blir scoret for klossene som er nærmest senteret.

Steinen er laget av granitt og er polert så glatt som mulig. Den kastes nedover isen av en spiller kalt "kaster," som glir den nedover isen mens de prøver å spinne den. Steinen styres deretter mot huset av to andre spillere, kalt "feiere," som bruker såperuller til å smelte isen foran steinen, noe som hjelper den å bevege seg en mer rett linje og å krølle mindre. Den fjerde spilleren på laget er "skip," som er lagkapteinen og som tar strategiske beslutninger om hvor man skal plassere klossene.

Curling er en populær idrett i Canada, USA og Europa, og den spilles også i mange andre land rundt om i verden. Det er en vinter-OL-idrett og har vært inkludert i lekene siden 1998.