21. nov. 2022
kl. 09:00–16:00

Hvordan visualisere og kommunisere med data ved hjelp av et av verdens mest populære programmeringsspråk.

Meld meg på

Python er blant verdens mest populære programmeringsspråk, og har spesielt fått en sterk posisjon innen dataanalyse. Dette kurset vil vise deg hvordan du kan bygge dine egne interaktive rapporter med Pythonbiblioteket Dash. Med Dash kan du bygge dashboards hvor du eller brukerne dine kan utforske data og bygge ny innsikt.

Dash spiller på lag med resten av dataanalyselandskapet i Python. Du kan for eksempel tegne grafer og figurer med Plotly, jobbe med data fra pandas, fysisk modellering basert på NumPy eller maskinlæringsmodeller definert i Scikit-learn. Dash tilpasser seg din situasjon og kan fungere som et lim mellom forskjellige prosesser.

Undervisningen vil basere seg på demonstrasjoner, samt små oppgaver hvor deltagerne får noen minutter til å prøve selv underveis. All kode fra demonstrasjonene deles med deltagerne. Kursholder vil guide deg gjennom oppgaver, og du vil kunne stille spørsmål underveis.

Ca 1 uke før kurset vil du få tilsendt en innledende oppgave samt installasjonsinstrukser til Anaconda Python. Det forutsettes at deltagerne installerer dette og jobber gjennom oppgaven på forhånd. Enkel støtte gis til deltagere som opplever problemer med installasjonen eller oppgaven.

Forkunnskaper:

Ingen spesielle forkunnskaper i Python er nødvendig, men det er en fordel å ha vært borte i grunnleggende programmeringskonsepter som variabler og funksjoner tidligere. Dashrapporter publiseres som nettsider. Kjennskap til hvordan nettsider bygges opp (spesielt HTML) kan gjøre det enklere for deg å gjøre egne tilpasninger til dine rapporter senere. Underveis i kurset vil du bruke pandas og NumPy til å beskrive data og modeller. Bruken av disse bibliotekene vil beskrives slik at det er mulig å følge uten at du har brukt dem tidligere.

Læringsutbytte:

 • Visualisering av data i grafer og figurer
 • Oppbygning av interaktive rapporter ved bruk av knapper, lister, figurer og andre elementer
 • Kobling mellom brukervalg og kjøring av modeller og utregninger
 • Last opp data og last ned resultater
 • Deling av rapporter med andre - også brukere som ikke har tilgang til Python

Dash-galleriet viser noen eksempler på hva som er mulig å bygge med Dash.

Målgruppe:

Du jobber med data eller modellering i det daglige. Du vil lære mer om hvordan du kan utforske eller presentere dataene og modellene dine. Du er nysgjerrig på mulighetene for å bygge Power BI-lignende rapporter direkte i programmeringsspråket Python.

Meld meg på
Se program

Skriv ut

08:30 - 09:00

Registrering og lett servering

09:00 - 16:00

Velkommen - Program for dagen

 • Gjennomgang av oppgaver
 • Tegn grafer og figurer
 • Brukervalg med knapper, lister, slidere osv
 • Interaktive modeller og rapporter
 • Del dashboardene dine med andre

Lunsj kl 11.30

 • Geir Arne Hjelle

  Data Scientist

  Amesto Nextbridge AS

  Geir Arne Hjelle jobber som konsulent innen dataanalyse og maskinlæring for Amesto Nextbridge. Han har lang erfaring innen programmering, og har skrevet Pythonkode siden 2012. Geir Arne skriver artikler om programmering på nettsiden Real Python, og er med I Lær Kidsa Koding hvor han blant annet har utviklet oppgaver, holdt kodekurs og arrangert hackathons.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

IT og tele

Machine learning i Python

9. des.
kl. 15:30–18:30

IT og tele

Testledelse i praksis

23.–24. mars 2022

IT og tele

Digitale Tvillinger i praksis

31. mai–1. juni 2022