Hopp til innhold

NB! Konferansen er full

Brukermøte kontrollanlegg 2022

Forelesere

 • Truls Edvardsen Aarønes

  Utviklingsingeniør/PhD-student

  Rainpower Holding AS Avd Oslo

  Truls Edvardsen Aarønes er maskiningeniør fra Vannkraftlaben på NTNU. Han har jobbet med turbinregulatorer for Hymatek (nå AkerSolutions/Rainpower) fra 2015 og har en nærings-PhD om turbinregulatorer fra 2021.

  Leif Egil Stene Dahl

  Systemansvarlig

  Siemens Energy AS Avd Trondheim

  Leif Egil Stene Dahl er Siv.Ing fra NTH/NTNU Trondheim – Akustikk/Digital signalbehandling. Han har arbeidet med prosjektering og idriftsettelse av kontrollanlegg i over 25 år og er nå System ansvarlig for vern- og kontrollanlegg i Siemens Energy AS.

  Ine Fossen

  Forretningsutvikler

  ABB AS IA Oslo

  Ine Fossen jobber som Business Developer for Digital i ABB. Har de siste 3 årene hatt ansvar og drevet digitalisering- og utviklingsprosjekter i tett dialog med kunder og partnere. Ine har en MSc fra Århus Universitet.

  Pål Glimen

  Senior Specialist

  Statkraft Energi AS Avd Hovedkontor

  Pål Glimen er ingeniør fra Kongsberg Ing.høgskole - Teknisk kybernetikk og siv.ing fra NTH/NTNU Trondheim - Elkraft. Har tidligere vært avdelingsingeniør hos Siemens AS og senere Voith Hydro AS. Er nå senior spesialist i Statkraft, Lokal kontrollanlegg.

  Janne Hagen

  Spesialrådgiver

  Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

  Lars Hofstad

  Nettsjef

  Ren Røros AS

  Lars Hofstad er Siv.Ing fra NTH/NTNU Trondheim – Elkraft. Han har arbeidet med nettanalyse og relé-planlegging i Statnett, Tensio og er nå nettsjef i REN Røros.

  Siv Hilde Houmb

  Seniorrådgiver

  Statnett SF

  Hans Kristian Høidalen

  førsteamanuensis

  NTNU Inst for Elkraftteknikk

  Professor ved NTNU Institutt for Elkraftteknikk i Trondheim siden 1999. Jobber med transienter, simuleringer og relevern. Har veiledet en håndfull PhD studenter rettet mot relevern samt et stort antall masterstudenter.

  Hilde Evensen Liseth

  Statkraft Energi AS Avd Hovedkontor

  Liseth er utdannet sivilingeniør innen energi og miljø fra NTNU med fokus på elkraft. Hun har tidligere jobbet som prosjektingeniør for elektriske kontrollsystemer hos ABB og med digitalisering i Statnett som en kontrollanleggsressurs. Nå skal hun jobbe med å sette retning og fokus for datainnsamling i samarbeid med prosesskontroll miljøet i Statkraft

  Steinar Maalen

  Serviceansvarlig

  Voith Hydro AS Avd Trondheim

  Steinar Maalen har jobbet i Siemens/ Voith i 25 år med magnetiseringer og kontrollanlegg. Han er serviceansvarlig i Voith Hydro og har samarbeidet mye med Statnett om de nye kravene.

  Ragnar Mangelrød

  Fagspesialist

  Statnett SF

  Har vært ansatt i gamle Statkraft og senere Statnett siden 1991. Arbeidsoppgavene har vært og er i hovedsak innenfor fagområdet vern og gjeninnkopling: - I AC-nettet. - Hvordan HVDC-anlegg utfordrer vernfunksjonaliteten i AC-nettet. - Bidratt med innhold til tidligere FIKS og nå NVF. - Opprettet et bibliotek for og gjennomført akseptansetesting av de fleste vernfunksjoner Statnett benytter.

  I tillegg har jeg gjennom flere år også opparbeidet god kompetanse på nesten alle mulige underfundigheter som kan oppstå i et spolejordede nett.

  Espen Masvik

  Prosjektleder

  REN AS

  Espen Masvik er fagansvarlig for transformatorstasjoner i REN og er utdannet sivilingeniør elkraft. Espen leder for NEK komite NK 99 –Høyspenningsanlegg. Denne rollen har Espen også i CENELEC, som leder av TC 99X. Tidligere har Espen jobbet som sjefingeniør i DSB der han hadde ansvaret for forskrift om elektriske forsyningsanlegg og koordinering av tilsyn av nettselskap.

  Olve Mogstad

  Fagspesialist

  Statnett SF Strinda

  Páll Pálsson

  Landsnett

  Brynhild Totland

  Næringspolitisk rådgiver

  Energi Norge

  Brynhild Totland er næringspolitisk rådgiver, men ansvar for rekruttering, kompetanse og forskning i Energi Norge. Hun er utdannet sivilingeniør i maskin fra NTNU og har en master i endringsledelse fra Oslo Met.

  Kaspar Vereide

  Prosjektutvikler

  Sira Kvina Kraftselskap

  Kaspar Vereide jobber med nybygg, opprusting og digitaliseringsprosjekter. For tiden er han prosjektleder for Sira-Kvina sitt Vedlikehold 4.0 prosjekt og utvikler prosjekter på innkjøp av nye løpehjul og ombygging av kraftverk til pumpekraftverk. Vereide er sivilingeniør fra NTNU med doktorgrad innen vannveisdynamikk og har en 20% stilling på NTNU som førsteamanuensis.

  Ole Johnny Winther

  Andritz Hydro AS

  Nåværende posisjon – ANDRITZ HYDRO AS, Business Unit Manager – Large Hydro. Arbeidserfaring: 4 år på NEBB som generator konstruktør, 10 år i Norconsult som mekanisk rådgiver og 27 år i Andritz Hydro AS systemet.