14. sep.
kl. 17.00–19.00

Vi inviterer deg til heftige diskusjoner om blokkjedeteknologi!

Meld meg på

Blockchain-industrien har vokst eksponentielt det siste tiåret. I de første årene var det et veldig nisjemarked som kun dreide seg om kryptovalutaer. Men med tiden har flere forskere og teknologientusiaster begynt å se på hvordan denne teknologien kan benyttes i andre bransjer.

Vi får høre om hva blokkjedeteknologi er og hvordan det fungerer, hvordan det påvirker samfunnet og perspektiver for framtiden.

Hva er egentlig blokkjedeteknologi? Er blokkjedeteknologi revolusjonerende? Kan denne teknologien endre internettindustrien? Er vi enige om potensialet av teknologien? Er det hensiktsmessig å investere i denne teknologien? Det er så mange spørsmål! Og til slutt: kan vi bruke andre teknologier istedenfor blokkjedeteknologi og når er det hensiktsmessig? La oss sammen finne ut av det!

Hvorfor å bli med?

Du er ute etter faglig påfyll og inspirasjon. Du er nysgjerrig på hvilke muligheter som ligger i blokkjedeteknologi og dens potensiale for ulike områder.

Praktisk informasjon om deltakelse

Arrangementet er åpent for alle. For de som møtes fysisk i Røverstaten, blir det en enkel servering og mingling.

Tekna Ung

Møtet arrangeres av Tekna Ung. Tekna Ung er for medlemmer til og med 37 år, og er undergrupper av Teknas lokale avdelinger.

Finn frem:

Røverstaden, Oslo
Skriv ut

17.00 - 17.15

Velkommen

Tekna

17.15 - 17.45

Hva er blockchain?

Hva er samfunnspåvirkningen og brukspotensialet til blokkjedeteknologi? I dette foredraget lærer vi om hva blockchain er og hvordan teknologien brukes i dag for å gjøre verden vår sikrere, mer bærekraftig og sirkulær.

Stephan Nilsson

17.50 - 18.20

Trenger vi blockchain?

Trenger vi blokkjeder i alle tilfeller? Blokkjeder er veldig opphauset. Foredraget gir en enkel innføring i hvordan blokkjeder og smarte kontrakter virker og hvordan vi kan erstatte dem med enklere kryptografi og rimeligere tillitsmodeller.

Kristian Gjøsteen, Institutt for matematiske fag, professor

18.20 - 18.50

Spørsmålsrunde

Tekna

 • Kristian Gjøsteen

  Professor

  NTNU Inst for Matematiske Fag

  Kristian Gjøsteen er professor ved Institutt for matematiske fag. Han er utdannet sivilingeniør og har en doktorgrad fra NTNU.

  Han har arbeidet med elektroniske identiteter, elektroniske valg, nøkkelutvekslingsprotokoller, pseudo-tilfeldige tall og blokkjeder.

  Gjøsteen var med i Regjeringens Digitale Sårbarhetsutvalg (Lysne-utvalget). Han har tidligere jobbet med stemmegivning via internett for Regjeringen (2009-13), og elektroniske identiteter i Norge.

 • Stephan Nilsson

  Stephan Nilsson er CEO og medgründer av UNISOT, en Web3 Supply Chain Sustainability-plattform som tilbyr Global Interoperabilitet og Datainntektsgenerering (Data Monetization). Platformen gjør det mulig for alle aktører i globale forsyningskjeder å være mer bærekraftige, samt gi dem mulighet til å bevise det til sine kunder og forbrukere, ved å bruke Bitcoin Blockchain-teknologi. Han har over 30 års erfaring med IT/ERP-systemintegrasjoner, de siste 20 årene som SAP Integration Architect.

  Stephan er grunnlegger og president for Den Norske Blockchain forening, han er også Bitcoin Association Ambassadør for Scandinavia. Han har vært involvert i Bitcoin/Blockchain siden 2011 og begynte å integrere ERP systemet SAP med Bitcoin Blockchain i 2014.

Bærekraftsmål

 • Logo for FN's bærekraftsmål nummer 4
 • Logo for FN's bærekraftsmål nummer 9
 • Logo for FN's bærekraftsmål nummer 17

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet: