29. okt.
kl. 15:30–19:00

Betongtavlefinalister for 2020 er: Deichman Bjørvika, Flekkerøy kirke og Mat- og merkevarehuset Mills! Bli med når vinneren kåres og hør inspirerende foredrag om prosjektene med fokus på både det arkitektoniske og de tekniske løsningene. Følg oss digitalt eller delta på Clarion Hotel Oslo. Arrangementet er gratis men påmelding er nødvendig. Det blir fast seteplassering under arrangmentet for å ivareta nye smittevernkrav fra Oslo kommune.

Meld meg på

Årets Betongtavle-finalister er klare

Deichman Bjørvika, Flekkerøy kirke og Mat- og merkevarehuset Mills er de tre finalistene når Betongtavlen skal deles ut torsdag 29. oktober. Følg arrangementet live her fra kl 16.00

Betongtavlen er en ærespris som gis til bygg hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Prisen deles ut av Norsk Betongforening og Norske Arkitekters Landsforbund. I år vil prisen bli delt ut i forbindelse med Norsk betongdag 28-29. oktober.

De tre finalistene utmerker seg på flere måter, og alle har høy kvalitet på arkitekturen og betongarbeidene som er utført.

Deichman Bjørvika er Oslo-bibliotekets nye storstue, og åpnet tidligere i år. Biblioteket har vært en publikumsmagnet fra første dag, og bygget har høstet mange lovord for sin arkitektur og for hvordan et bibliotek kan være moderne og tilpasset vår tid. Betongen er synlig for alle besøkende, fra det særpregede foldetaket, til de markerte brystningene inn mot atriene og ned til gulvet. Arkitekter er Lund Hagem Arkitekter og Atelier Oslo.

Flekkerøy kirke er tegnet av Hille Melbye arkitekter i samarbeid med Einar Dahle Arkitekter. Samme gruppering vant for øvrig Betongtavlen i fjor for et kirkebygg i Spikkestad. Flekkerøy kirke kjennetegnes ved vennlig og imøtekommende arkitektur hvor lyset strømmer inn i kirkerommet. Det er høy kvalitet på alle utførte betongarbeider, med særdeles flotte overflater. Kirken er en populær samlingsarena hvor det er aktiviteter stort sett hver eneste dag.

Mills hovedkontor ligger ved Sofienbergparken i Oslo øst. Her har man rehabilitert den gamle majonesfabrikken til nytt hovedkontor. Grepene som er gjort for å gjøre om bygget er mange og spennende og viser hvilke muligheter som finnes ved rehabilitering av betongbygg. Gamle strukturer, som blant annet doble betongsøyler, får stå fram uten innpakking, mens det blant annet er støpt nye trapper og gulv – og andre steder er det skåret ut dekker for å gi større rom. Rehabiliteringen vitner om en stor omtanke for det gamle og solide, som nå gir en historisk ramme for virksomheten som nå åpner seg opp for parken utenfor.

Under årets Betongtavlearrangement er det dermed mye inspirasjon å hente både som arkitekt, rådgiver, entreprenør, leverandør og byggherre! Finalist-prosjektene presenteres og du får høre om målet og ambisjonene med prosjektene og hvordan dette ble løst under planlegging og gjennomføring. Som forsmak på neste års 60 års-jubileum for Betongtavlen og planlagte historiske tilbakeblikk gjennom året blir det også et gjestefordrag om Y-blokka av professor Espen Surnevik fra AHO. Se mer under programfanen.

Etter presentasjonene blir juryens avgjørelse offentliggjort og Betongtavlen 2020 blir tildelt!Arrangementet er i samarbeid med Byggutengrenser og Fabeko

Skriv ut

15:30

Registrering

16:00

Åpning

Cecilie Hagby, Norsk Betongforening

16:10

Et historisk tilbakeblikk- Hadde Y-blokka blitt betongtavlevinner om den ble bygget i dag?

Betongtavlen er 60 år i 2021. Dette vil bli markert til neste år med presentasjoner av ulike historiske prosjekter gjennom året. Dagens presentasjon av Y-blokka er en smakebit på neste års markering.

Professor Espen Surnevik, AHO

16:40

Presentasjon av Flekkerøy kirke

17:10

Presentasjon av Mills Hovedkontor

17:35

Presentasjon av Deichman Bjørvika

18:00

Kåring av Betongtavlevinner 2020

Juryleder Vetle Hough, Byggutengrenser

18:30

Ferdig for dagen/fotografering

MIDDAGEN ER AVLYST

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Bygg, anlegg og eiendom

Norsk Betongdag 2020

28.–29. okt.

Bygg, anlegg og eiendom

(A1) Grunnkurs i betongteknologi

2.–4. nov.
Webinar, Nettbasert

Bygg, anlegg og eiendom

Koordinatorskolen

4.–19. nov.