23. mai
kl. 16:30–19:00
IVAR IKS, ettersorteringsanlegg Forus, SANDNES

Bli med miljøgruppa på bedriftsbesøk til et toppmoderne ettersorteringsanlegg, som er det første i verden som videreforedler plast samtidig!

Meld meg på

Beskrivelse

Du har sikkert blitt informert om at fra 1. januar 2019 skal plast og metallemballasje kastes i restavfallet. Det er gjort mulig ved at IVAR sitt nye og toppmoderne ettersorteringsanlegg på Forus sorterer restavfallet for deg! Det er det første anlegget i verden som videreforedler avfallsplast i samme slengen. Produktene som sorteres ut blir til viktige råvarer igjen.

Ope AS, som satser på bærekraftig design i sin møbelproduksjon, vil være tilstede. De bygger nettopp på ideen om gjenbruk og sirkulærøkonomi i sin produksjon og vil fortelle om sin bedrift.

Program

  • Kl. 16.30 Frammøte og lett bevertning
  • Kl. 16.45 Presentasjon av anlegget v/IVAR
  • KI. 17.15 Befaring i det nye ettersorteringsanlegget på Forus og en presentasjon av Ope AS
  • Kl. 18.25 Oppsummering og spørsmål
  • Kl. 19.00 Slutt

Hvordan finne frem

«IVAR ettersorteringsanlegg Forus» ligger langs Løwenstrasse og ligger ved siden av «IVAR Gjenvinningsstasjon Forus», men med innkjøring lenger øst. Oppmøte foran Administrasjonsfløyen, som peker mot Gjenvinningsstasjonen, hvor vi blir møtt av en representant for IVAR.

Parkering kan skje ved administrasjonsinngangen eller ved Byttebua ved gjenvinningsstasjonen. Samkjøring forenkler parkering og sparer miljøet!

Meld fra hvis du er påmeldt men likevel ikke kan delta

Vi opplever dessverre at påmeldte medlemmer uteblir fra miljøgruppas arrangementer uten å gi beskjed. Det er negativt av flere grunner: * Medlemmer på ventelisten som kunne ha fått plass får ikke muligheten * Vi får unødvendige ekstrakostnader i f.m. bestilling av bevertning, og liker heller ikke matsvinn * Det er flaut overfor våre vertskap/foredragsholdere

Oppdager du at du ikke kan delta, gi beskjed/meld deg av med en gang. Vi ønsker ikke å komme i en situasjon hvor vi må innføre straffegebyr for no show.

Finn frem:

Oppmøte: Forusbeen 198, 4313 Sandnes