31. aug.
kl. 16:00–20:00

Velkommen til båttur på Iddefjorden med Veteranslepebåten Tista. Det blir servert sjømat og drikke ombord og kapteinen guider oss i vakre omgivelser. Du har anledning til å ta med deg en ledsager.

Meld meg på

Beskrivelse

Tekna Halden avdeling inviterer medlemmer med ledsager på båttur med slepebåten Tista. Vi tar dere med på Iddefjorden mellom Sponvikaskansen og Krogstrand på svensk side. Skipperen forteller oss historier fra området vi ferdes i, og du er garantert til å lære noe nytt om miljøet langs fjorden. Det bli servert deilig sjømat og drikke (øl/vin) underveis. Turen er forbeholdt voksne.

Om slepebåten Tista

Tista ble bygget på Fredrikstad Mekaniske verksted i 1892. Tista slepte tømmer, prammer og lektere fra skipskaia i Halden opp elva Tista til Saugbrugsforeningen. Saubrugsforeningen eide båten i to perioder fram til 1980 da den ble solgt utenbys. I 1996 ble Tista kjøpt tilbake til Halden, og har blitt restaurert, reparert og satt i stand etter alle kunstens regler. Den fremstår, som et trygt og sikkert fartøy, vel skikket for det farvannet som den seiler i.

Det er en erfaren skipper som fører båten, redningsvester om bord, men dere har selv ansvar for egen sikkerhet.

Er du klar for en litt annerledes og hyggelig aften med oss?

Båten har plass til 30 - så ikke nøl med å melde dere på.

Husk å oppgi navnet på ledsager under tilleggsopplysninger i påmeldingsskjemaet.

Les mer om veteranslepebåten Tista her og her

Finn frem:

Båten går fra Rekecafèn