29. sep.
kl. 09.00–12.00
Microsoft Teams, Nettbasert

Visste du at bærekraft kan bli ditt viktigste konkurransefortrinn? Få en innføring i grønn forretningsdrift og lær hvordan FNs bærekraftsmål kan være til god hjelp.

Meld meg på

Dette kurset gir deg en innføring i begrepet bærekraft, hva det er og hvordan det påvirker din virksomhet. Du lærer om grønn forretningsdrift og hvorfor bærekraft er et konkurransefortrinn.

Krav og forventninger til virksomheters bærekraftsarbeid øker men også mulighetene!

Kurset gir deg følgende utbytte:

 • Grønn forretningsdrift og hvorfor bærekraft er et konkurransefortrinn
 • En innføring i FNs bærekraftmål og hvordan dette kan brukes i markedsføring
 • Hvordan skille bedrifter som driver med grønnvasking fra bærekraftige bedrifter
 • Hvilke viktige suksessfaktorer som gjør dette til noe lønnsomt

Hvordan være grønn og samtidig tjene penger:

Krav til grønn vekst og økt fokus på bærekraftige produkter og tjenester, påvirker forretningsmodeller og praksis. Kunder, medarbeidere, investorer, styresmakter og forbrukere stiller nye krav. Gjennom FNs bærekraftmål bidrar dette til at din virksomhets rammebetingelser endres, men det gir deg også muligheter til å utnytte nye forretningsmuligheter i denne grønne omstillingen.

Praktisk kurs:

Dette kurset hjelper deg til å få en praktisk forståelse hva du og din virksomhet kan gjøre for å bli bedre på bærekraft og hvorfor det er viktig å komme i gang nå slik at du sikrere lønnsomhet både på kort og lang sikt.

Gjennomføring:

Kurset gjennomføres live på Microsoft Teams kl. 0900 - 1200 med pauser underveis. Kursholder vil guide deg gjennom noen refleksjoner og veldig enkle oppgaver. Du vil kunne stille spørsmål muntlig og skriftlig underveis.

Målgruppe:

Kurset passer for alle som har interesse eller behov for bedre å forstå hva bærekraftbegrepet innebærer og hvordan det påvirker virksomhetens konkurransekraft.

Les intervju med kursleder her: Tenker du ikke bærekraft så taper du kundene!


Få hjelp til å komme i gang med prosessen: Meld meg på


Dette er et Tekna Premium-kurs utviklet i tett samarbeid med våre dyktigste fageksperter. Les mer om Tekna Premium her!

Skriv ut

Velkommen til nettkurs i lønnsom bærekraft

Vær klar og pålogget før kursstart kl. 0900.

09.00 - 12.00

Program

 • Innføring i bærekraft, hva er det og hvordan påvirker det din bedrift?
 • En innføring i FNs bærekraftmål og hvordan dette kan brukes i markedsføring
 • Hvordan skille bedrifter som driver med grønnvasking fra bærekraftige bedrifter
 • Hvilke viktige suksessfaktorer som gjør dette til noe lønnsomt for din bedrift

Kurset gjennomføres live på Microsoft Teams kl. 0900 - 1200 med pauser underveis.

Du vil motta en invitasjon per e-post som du skal benytte deg av når du skal logge deg på kurset. Kurset starter presis kl. 0900, og du må være ferdig pålogget i god tid i forkant.

Kursholder vil guide deg gjennom noen refleksjon og praktiske oppgaver, og du vil kunne stille spørsmål muntlig og skriftlig underveis.

 • Hege Sletnes

  Daglig leder og gründer

  Leanspire AS

  Hege er udannet Sivilingeniør - Industriell økonomi og teknologi med spesialisering i industriell økologi og bærekraft ved NTNU. Hun er sertifisert Black belt i Lean Six Sigma og er sertifisert coach og Miljøfyrtårnkonsulent. Hennes praktisk erfaring varierer fra miljøfag og kvalitetsledelse til endringsprosesser og Lean. Hun har blant annet arbeidet i DNV GL, AF Gruppen, VAV Vann og avløpsetaten, Bellona og Skatteetaten.

  I 2018 startet Hege sin egen virksomhet, Leanspire AS hvor hun fokuserer på CSR og bruker Lean som et verktøy for å oppnå gode mål og prosesser innenfor bærekraft. Siden oppstart har hun hjulet mer enn 60 norske virksomheter å bli Miljøfyrtårnsertifisert.

  Som kursleder er Hege opptatt av at det hun lærer bort skal være praktisk gjennomførbart. Hun hjelper til med å sette ting i perspektiv og finne ut hva kunden egentlig ønsker å få ut av å jobbe med bærekraft, hva kan fungerer og hva vil ikke fungere? Dette for å kunne finne nye innfallsvinkler på noe som ser komplisert og vanskelig ut. På dette kurset hjelpe hun deg i gang med å ta det første viktige steget. Engasjement og faglig dyktighet preger alle Heges kurs.

Bærekraftsmål:

 • Logo for FN's bærekraftsmål nummer 4
 • Logo for FN's bærekraftsmål nummer 12

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Energi og klima

Besøk på Vestsiden Ungdomsskole

27. okt.
kl. 18.00–20.30
Vestsiden ungdomsskole, KONGSBERG