19. nov.
kl. 18:00–20:00

Teknas Fagråd i Agder inviterer til et kurs for deg som ønsker å ta et lite tilbakeblikk på matematikken fra studiene. Vedlagt er noen eksamensoppgaver dere kan bryne dere på som vi går gjennom på kurset. Dette er oppgaver fra matematikk som dagens førsteårsstudenter på ingeniørstudier skal kunne.

Meld meg på

Beskrivelse

Kalkulus er den grenen av matematikk som alle ingeniører går igjennom i løpet av utdanningen. Det er denne matematikken som er grunnlaget for all teknologi som har forandret den moderne verden.

Kalkulus består av fire viktige konsept; Integrasjon, derivasjon, rekker og grenser.

Disse konseptene har mennesker jobber med til alle tider, men da Newton og Leibniz så sammenhengen mellom integrasjon og derivasjon tok utvikling fart og ble til slutt den matematikken vi kjenner i dag.

I dette foredraget vil vi se på matematikken for førsteårsstudenter. Hva husker du? Her er noen oppgaver du kan teste deg på PDF i tekna.app.box.com

Thomas Gjesteland er Professor ved Institutt for ingeniørvitenskap og Co-Direktør i MatRIC. MatRIC er et senter for fremragende utdanning som jobber for å forandre og forbedre matematikkundervisningen. Målet er at matematikk skal bli det mest relevante faget i hele utdanningen.

Vi starter klokken 18 med litt lett servering og mingling. Foredraget starter ca 18.30.

Hva er "Back to School"?

I en forelesningsserie på fire kvelder i løpet av 2019 får vi høre mer om relevante temaer som dagens unge Tekna-medlemmer undervises i. Først ut i år var fornybar energi og en forelesning om Aquaponics.. Senere denne våren kommer det en forelesning om Aquaponics. I høst gjennomfører vi ett mattekurs og workshops hos Mechatronics Inovation Lab om Augmentet- og Virtual Reality.

Finn frem:

B3 - 008 (Inn hovedinngang og til høyre. 3. etasje)