Kurset er avlyst

Lær hvordan design kan brukes til å påvirke adferd i en mer bærekraftig retning, i tråd med din organisasjons mål og visjoner.

Meld meg på

Mennesker sier ofte en ting, men gjøre noe helt annet. Adferdsendring handler om hvordan menneskers adferd påvirkes gjennom måten produkter eller systemer er designet på. Metoder fra adferdsdesign kan påvirke mennesker til å ta mer bærekraftige valg i hverdagen eller ta bedre vare på egen helse, men også øke sannsynligheten av at produkter og systemer brukes på ønsket måte - og har den ønskede effekten på brukerne.

Dette kurset gir deg enkle og praktiske metoder for design og påvirkning av adferd, som kan gi store effekter selv ved begrensede investeringer.

Du lærer:

 • Hva er adferdsdesign og hva er potensialet for å bruke det i egen virksomhet?
 • Hvordan gjøre det enklere for dine brukere og kunder å ta mer miljøvennlige og bærekraftige valg?
 • Verktøy for å designe adferdsendringer
 • Hvordan bruke «nudging» til å gi brukere og kunder «et dytt» i riktig retning
 • Hvilke barrierer er det mellom mottager og ønsket adferdsendring – og hvordan kan du fjerne disse?

Hvem passer kurset for?

Adferdsendring passer for deg som jobber med utvikling av varer eller tjenester i private bedrifter og i det offentlige. Det passer også for deg som ønsker å endre holdninger og handlingsmønster til brukere og kunder ved for eksempel redusert utslipp og matsvinn, samt til å ta mer miljøbevisste valg. I tillegg vil bedriftsledere, konsulenter og andre med interesse for temaet ha nytte av å delta.

 • Johannes Ludvig Zachrisson Daae

  Senior ØkoDesigner

  Bergfald Miljørådgivere

  Dr. Johannes Daae har bakgrunn som produkt- og interaksjonsdesigner, og har doktorgrad i «Design for bærekraftig adferd» fra NTNU. Til daglig jobber han som senior økodesigner hos Bergfald Miljørådgivere, hvor han blant annet jobber med å hjelpe bedrifter å påvirke adferden til sine kunder gjennom design av nye produkter og systemer.

  Johannes er også førsteamanuensis ved OsloMet – Storbyuniversitet, hvor han er ansvarlig for bærekraftig design undervisningen for masterstudiet i produktdesign og har publisert flere titalls vitenskapelige artikler om adferdsdesign.

Andre kurs og arrangementer innenfor dette emnet:

Energi og klima

Fremtidens energiforsyning på Svalbard

24. apr.
kl. 18:00–20:00

Energi og klima

Grønn energi i anleggsbransjen

30. apr.
kl. 11:30–13:30

Energi og klima

Frokostmøte om CCS som klimatiltak

2. mai
kl. 08:00–10:00