3. mai
kl. 16.30–20.15

Lær å kjenne igjen de vanligste hersketeknikkene, og få gode råd for hvordan du kan møte og motstå dem.

Meld meg på

Har du opplevd å bli overkjørt eller latterliggjort, blitt kalt «lille venn», eller har viktig informasjon bevisst blitt holdt unna deg? Da har du sannsynligvis vært utsatt for en hersketeknikk.

Hersketeknikker er ufin kommunikasjon i form av uttrykksmåter og atferd som får deg til å føle deg mindreverdig, ubekvem eller dum. Når hersketeknikkene virker, får de deg ut av balanse, og kan gjøre deg nervøs, usikker eller forbannet. Hersketeknikker sår tvil – om kunnskap, verdi, betydning og meninger. For å kunne si fra på en profesjonell måte, må du kunne analysere hva som skjer i situasjonen, samt vite hvordan du best skal fremstå tydelig og saklig i møte med ufin kommunikasjon.

Dette lærer du på kurset:

 • Hvem hersker? Og hvorfor?
 • Kjennetegn på de vanligste hersketeknikkene
 • Kroppsspråk som hersketeknikk
 • Hvordan håndtere hersketeknikker og ufin kommunikasjon?
 • Tips til tydelig kommunikasjon

For de som ønsker det tilbyr vi en toretters middag i restauranten på hotellet kl. 16:30-17:15. Gi beskjed i påmeldingen om du ønsker middag, og skriv eventuelle allergier eller mathensyn i tilleggsopplysninger.

Kurset begynner kl. 17:15 og varer i 3 timer.

Om foredragsholderen

Vibeke Holtskog er tidligere språklærer med videreutdanning i retorikk, kommunikasjon og ledelse. Hun er i dag en anerkjent formidler, og kvinnen bak Holtskog AS. Vibeke har jobbet med kommunikasjon og formidling i hele sitt yrkesaktive liv, og hun er brennende opptatt av å hjelpe mennesker til å lykkes med sine ulike kommunikasjonsoppgaver.

Finn frem:

Scandic Seilet, Gideonvegen 2, 6412 Molde
 • Vibeke Holtskog

  Daglig leder

  Holtskog AS

  Vibeke Holtskog er tidligere språklærer med videreutdanning i retorikk, kommunikasjon og ledelse. Hun er i dag en anerkjent formidler, og kvinnen bak Holtskog AS (www.holtskog.no). Vibeke har jobbet med kommunikasjon og formidling i hele sitt yrkesaktive liv, og hun er brennende opptatt av å hjelpe mennesker til å lykkes med sine ulike kommunikasjonsoppgaver. Hun er medforfatter av flere lærebøker innen språk, motivasjon og didaktikk, både for grunnskole og universitet. Hun er aktuell med bøkene «Formidling som funker» (Universitetsforlaget 2018) og «Digital formidling som funker» (Universitetsforlaget 2021).