25. okt.
kl. 17.00–20.00

Lær å kjenne igjen de vanligste hersketeknikkene, og få gode råd for hvordan du kan møte og motstå dem.

Meld meg på

Har du opplevd å bli overkjørt eller latterliggjort, blitt kalt «lille venn», eller har viktig informasjon bevisst blitt holdt unna deg? Da har du sannsynligvis vært utsatt for en hersketeknikk.

Hersketeknikker er ufin kommunikasjon i form av uttrykksmåter og atferd som får deg til å føle deg mindreverdig, ubekvem eller dum. Når hersketeknikkene virker, får de deg ut av balanse, og kan gjøre deg nervøs, usikker eller forbannet. Hersketeknikker sår tvil – om kunnskap, verdi, betydning og meninger. For å kunne si fra på en profesjonell måte, må du kunne analysere hva som skjer i situasjonen, samt vite hvordan du best skal fremstå tydelig og saklig i møte med ufin kommunikasjon.

Dette lærer du på kurset:

  • Hvem hersker? Og hvorfor?
  • Kjennetegn på de vanligste hersketeknikkene
  • Kroppsspråk som hersketeknikk
  • Hvordan håndtere hersketeknikker og ufin kommunikasjon?
  • Tips til tydelig kommunikasjon

Om foredragsholderen

Vibeke Holtskog er tidligere språklærer med videreutdanning i retorikk, kommunikasjon og ledelse. Hun er i dag en anerkjent formidler, og kvinnen bak Holtskog AS. Vibeke har jobbet med kommunikasjon og formidling i hele sitt yrkesaktive liv, og hun er brennende opptatt av å hjelpe mennesker til å lykkes med sine ulike kommunikasjonsoppgaver.

Kursstart er kl. 17:00. For de som ønsker det tilbyr vi noe å spise kl. 16:30. Kryss av i påmeldingen for dette.

  • Vibeke Holtskog

    Daglig leder

    Holtskog AS