Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Samarbeid i en gruppe

Råd og tips

Dynamisk tankesett

22. nov. 2021 Streaming

Hvordan kan din holdning til egne og andres muligheter og potensiale påvirke hva dere sammen får til på jobb?

Visste du at hvordan du tenker og måten du møter utfordringer påvirker hva du får til?
Ønsker du å bli bevisst måten du tenker på?

Growth Mindset (dynamisk tankesett) er en måte å tenke på som fremmer læring, utvikling og endring, i motsetning til Fixed Mindset (statisk tankesett) som hindrer det samme. Growth- og Fixed-mindset-begrepene stammer fra Carol Dweck, professor i psykologi ved Stanford University. Undersøkelser viser at tankesettet vårt påvirker læring, utvikling, motivasjon og selvregulering.

Vi har alle en blanding av tankesettene og områder der vi har større grad av dynamisk eller statisk tankesett. Dette handler ofte om hvilke erfaringer vi har gjort oss. Når vi blir bevisste på hva som utfordrer tankesettet vårt, blir det lettere å håndtere og utfordre områder der vi har et statisk tankesett. Og dermed fremme større grad av dynamisk tankesett. Dette kan ha stor betydning på hvordan vi samhandler, og hva slags arbeidsmiljø og resultater vi skaper på arbeidsplassen.

 

Les også

Relaterte kurs og arrangementer