Karrierekompasset

Ny digitale tjeneste som gir deg skreddersydd innsikt i ditt arbeidsmarked, og en oversikt over relevante arbeidsplasser for akkurat deg.

Karrierekompasset er utviklet for å hjelpe deg å finne nye muligheter i arbeidsmarkedet, uavhengig om du er helt fersk eller har vært i arbeid i mange år. Tjenesten sammenligner din profil med tusenvis av andre Tekna-medlemmer med lignende utdanning og arbeidserfaring som deg. Dette gir deg anbefalinger over relevante bedrifter tilpasset akkurat din bakgrunn. Resultatene du får er helt personlig, og du får nye treff etterhvert som du oppdaterer profilen med mer utdanning eller arbeidserfaring.

Karrierekompasset er tilgjengelig for alle innloggede Tekna-medlemmer. Vil du også ha tilgang? Bli medlem i Tekna her!

 

Tilbakemeldinger fra brukere av Karrierekompasset:

«Det er en fin tjeneste til å bli introdusert til markedet vi kan jobbe i»

«Hjelper meg å finne nye muligheter»

«Dette er vel spesielt for Tekna-medlemmer, så dette er nok smalere og mer spisset»

Data settes i system for å gi deg ny innsikt

Tekna tar i bruk maskinlæring slik at du, på en ny måte kan bruke ditt Tekna-nettverk. Vi henter data fra Brønnøysundregister med et API (Application Programming Interface) og sammenstiller de med våre data.

Matchingen i løsningen er basert på en maskinlæringsalgoritme (unsupervised clustering). Algoritmen finner mønster og sammenhenger og plasserer det som hører sammen i nærheten av hverandre i et vektorrom med et stort antall dimensjoner. Avstanden mellom profilene i dette vektorrommet sier noe om i hvilken grad profilene har likehetstrekk med hverandre. Bedrifter der det jobber Tekna-medlemer med kortest avstand til din profil kommer ut som de beste matchene.