Studerer du teknologi eller naturvitenskap er du ofte attraktiv på sommerjobbmarkedet. Men hva kan du egentlig be om i lønn?

Dette er en lønnsveiledning for relevante sommerjobber for de som studerer teknologi eller naturvitenskap. Anbefalingen er ingen fasit, men en pekepinn på hva du kan forvente. Jo lenger du er kommet i studiene, jo mer er det naturlig å be om i lønn.

Veiledende timelønn i sommerjobb i 2020

FULLFØRER MASTER TIMELØNN GJ.SNITT KR TIMELØNN MEDIAN
2021 (studert 4 år) 235 238
2022 (studert 3 år) 223 220
2023 (studert 2 år) 208 204
2024 (studert 1 år) 207 200

Tallene er basert på hva 1348 studenter med relevant sommerjobb hadde i gjennomsnittlig timelønn sommeren 2019, og er framskrevet timelønn for 2020. Utvalget er gjort blant studenter som er 30 år eller yngre og er i sitt 2.-5. studieår. 

Din utdanning lønner seg

Gjennom undersøkelsen har vi ønsket å se på om utdanning lønner seg underveis mens du er student. Selv om det er store variasjoner, ser vi klare indikasjoner på at du som student tjener mer jo lenger du er kommet i studiet

Som Norges største fagforening for de med mastergrad, er Tekna opptatt av at det skal lønne seg å ta høyere utdanning. Det ser vi at det gjør, både i den generelle lønnstatistikken for Teknas medlemmer, og i vår nye sommerlønnstatistikk. 

Hør podkast om sommerjobb og lønn

Lytt til podkasten på soundcloud-knapp   Lytt til podkasten på Spotify-knapp   Lytt til podkasten på iTunes-knapp

Les også

Sjekkliste for abeidskontrakt

Her gir vi deg en huskeliste over forhold du bør være oppmerksom på når du er i ferd med å inngå en ny arbeidsavtale, samt en liten oversikt over forhold som ofte reguleres i arbeidsavtalen.


Attraktiv blant studenter – 1300 søkere til 100 sommerjobber

At det rådgivende ingeniørselskapet Multiconsult får mange sommerjobbsøknader fra teknologistudenter, kan leder for rekruttering Hanne Helen Skattum bekrefte.


Dette bør du tjene i sommerjobben

Nærbilde av Sigurd Harstad utenfor et bygg

Leder av Teknas studentutvalg Sigurd Harstad er veldig glad for at Tekna for første gang har undersøkt hva studenter tjener i relevante sommerjobber, og nå kan gi en lønnsveiledning ut fra hvor langt du er kommet i studiet.

 

 

Sist oppdatert: 4. mars 2020