Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Img_2152

Tema: Infrastruktur

Selvkjørende elbuss på Kongsberg

Tekst av Øystein Olsen 5. okt. 2016 Streaming

Tekna-medlemmer på Kongsberg med tro og tvil I forbindelse med kick-off for pilotprosjektet på Kongsberg den 29.-30. september der en elektrisk selvkjørende minibuss ble demonstrert, fikk en gruppe Tekna-medlemmer et ekstra møte med Olav Madland fra Acando AS og Trond Hovland fra ITS Norge. Det ble en drøy time med fagprat om konseptet og minibussen …

Tekna-medlemmer på Kongsberg med tro og tvil

I forbindelse med kick-off for pilotprosjektet på Kongsberg den 29.-30. september der en elektrisk selvkjørende minibuss ble demonstrert, fikk en gruppe Tekna-medlemmer et ekstra møte med Olav Madland fra Acando AS og Trond Hovland fra ITS Norge. Det ble en drøy time med fagprat om konseptet og minibussen der tekniske problemstillinger ble diskutert. Mange spørsmål ble besvart og noen av utfordringene måtte sågar bli hengende luften.

Madland storkoste seg og konstaterte egentlig at en demonstrator er det som må til for å vinne erfaringer. Det er også en av grunnene til at Norge er attraktivt for de som står bak konseptet. Norsk vær og klima gir utfordringer for sensorer og ikke minst tolkningene som datamaskinene må gjøre.
Etter fagpraten ble det tid til en prøvekjøring. Tidligere på dagen hadde vind medført en stans eller to, men Tekna-turen gikk knirkefritt.

Tekna-medlemmer på demo-tur

At prosjektet er i ferd med å få luft under vingene så vi i dag i en artig blogg: Hva med å få levert matvarene rett hjem ved hjelp av en selvkjørende bil?

Stikkord: elbuss, selvkjørende

Les også

Relaterte kurs og arrangementer