Fagdag Klima_ny

Realfagsbloggen

Klimakonferanse for realister

Tekst av Ane Hagtvedt 6. mai 2014 Streaming

Tekna arrangerte en halvdags klimakonferanse som var spesielt rettet mot realister og andre som er opptatt av realfagsundervisning på Oslo Katedralskole 6.mai i år. Gjennom Fagdag Klima ønsket vi å gi en oppdatert status på klimautfordringene og samtidig gi noen gode råd for hvordan man kan formidle «klima» innenfor de ulike realfagene.

Etter en innledende orientering om regjeringens klimasatsning i skolen ved statssekretær Lars Andreas Lunde hadde vi samlet noen av de beste formidlerne fra sine felt til å gi en innføring i dagens klimastatus. Det var innlegg fra Bjørn Samset (fysikk), Dag Hessen (biologi), Eli Kari Gjengedal (geofag), Kathrine Frey Frøslie (matematikk/statistikk), Roland Kallenborn (kjemi) og Lars-Henrik Paarup Michelsen (klimadidaktikk). Som «klasseforstander» og ordstyrer stilte Anna von Streng Velken.

Klimatoppmøte i skolen
Det var også en presentasjon av undervisningsopplegget «Klimatoppmøte i skolen», et rollespill om klima for ungdomstrinnet og videregående skole. Klimatoppmøte i skolen tas inn i Teknas satsning på oppfordring og initiativ fra faggruppene Tekna Realistene og Tekna Klima, og vil bidra til å syneliggjøre tverrfagligheten i foreningen. Undervisningsopplegget ble opprinnelig utviklet av Teknologirådet med støtte fra Klima- og Miljødepartementet, og Tekna jobber nå med å gjøre det mer realfagsrettet. Klimatoppmøte i skolen bidrar til å oppfylle kompetansemål i flere fag, og kan gjennomføres i ett fag eller som samarbeid mellom flere fag. Alt materiell er gratis tilgjengelig på www.klimamøte.no.

Deler av arrangementet kan du se i opptak nedenfor:

Program
Velkommen og åpning – Lars Andreas Lunde

Fysikk – Bjørn H. Samset

Biologi – Dag O. Hessen

Klimatoppmøte i skolen – Roald Amundsen vgs.

Kjemi – Roland Kallenborn

Klimadidaktikk – Lars-Henrik Paarup Michelsen

Les mer om tekna.no/teknaklima eller meld deg inn ved å sende en e-post til teknaklima@tekna.no.

Diskusjonstråden nedenfor er nå avsluttet. Vi takker alle som har bidratt i debatten.
Hilsen Tekna

Stikkord: klima, skole, Video

Les også

Relaterte kurs og arrangementer