Kvinne som står foran en forretningsplan på en tavle

Ledelsesbloggen

Forretningsplan

Tekst av John M. Raaheim 24. okt. 2012 Streaming

Magnus Hakvåg holder kurs i hvordan etablere egen virksomhet. Etablering av egen bedrift starter gjerne med en forretningsidé. En forretningsplan er en gjennomføringsplan for denne forretningsidéen. Hvordan en forretningsplan bør være, er en sentral del av dette kurset. I kurset vil du videre bli møtt med følgende utfordringer: Hva bør en gjøre før en går …

Magnus Hakvåg holder kurs i hvordan etablere egen virksomhet.

Etablering av egen bedrift starter gjerne med en forretningsidé. En forretningsplan er en gjennomføringsplan for denne forretningsidéen. Hvordan en forretningsplan bør være, er en sentral del av dette kurset.

I kurset vil du videre bli møtt med følgende utfordringer:

  • Hva bør en gjøre før en går i gang med å etablere egen eller ny virksomhet, hvilke analyser bør en gjøre og hva bør en forretningsplan bør innehold?
  • Hva er en foretningsidé og hvordan tjene penger på denne?
  • Hva besitter en av kunnskaper og andre ressurser og hva representerer disse?
  • Hvordan selger man seg selv og sin kompetanse og hva er det egentlig jeg kan?
  • Hvordan kommunisere og ta kontroll på hva en selv kommuniserer, bevist og ubevist.
  • Hva er det som gjør meg annerledes og spesiell og hvordan kan jeg bruke disse kvalitetene til å skille meg fra konkurrentene?

Magnus Hakvåg driver selv egen virksomhet. han er daglig leder i Hakvåg, et privat konsulent- og kompetanseutviklingsfirma, som arbeider med strategisk bruk og forvaltning av immaterielle verdier. Magnus er en mye brukt kursleder. Han har blant annet holdt flere kurs for arkitekter som vurderer å etablere egen virksomhet.

Om dette bli vel mottatt, kommer mer…
Tekna Egen bedrift har medlemmer spredt over hele landet. Det er først og fremst i Oslo og Trondheim at vi har større grupper. Web-casting av kurs kan være en måte å nå frem til flere på. Blir oppslutningen god og evalueringen bra vil vi opplagt forsøke å arrangere flere slike kurs. Har du ellers meninger om dette er bloggen åpen for kommentarer.

Egen virksomhet som karrierevei.
Noen Tekna-medlemmer velger selvstendig virksomhet som karrierevei det meste av livet. Rundt 1000 Tekna medlemmer har meldt seg interessert i tilbud organisert gjennom Tekna Egen bedrift. Mange flere medlemmer velger selvstendig virksomhet som del av karrieren etter noen år som ansatt arbeidstaker eller som avslutning på en karriere. Teknas tilbud er også ment for disse.

Bli medlem uten forpliktelser. Informasjon om tilbudet kan du få ved å melde deg inn i Tekna egen bedrift på SMS: Send kodeord TEKNASN til 2007. Det er ikke krav om at du driver egen virksomhet for å registrere deg som interessert. Medlemskapet er gratis for Tekna-medlemmer og helt uforpliktende. Du mottar to til fire nyhetsbrev i året som holder deg oppdatert om tilbudet fra Tekna.

Tilbud til ledere.
Teknas tilbud til selvstendig næringsdrivende skal også være et tilbud til ledere. I tiden fremover vil vi arbeide for å gjøre dette tydeligere, men allerede nå har vi Tekna VitAlt som inneholder mye informasjon som er relevant i forhold til daglig ledelse.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer