Ledelsesbloggen

Etablering av egen virksomhet

Tekst av John M. Raaheim 7. mars 2012

Tirsdag 17. april kl 17.00 arrangerer Teknas faggruppe for selvstendig næringsdrivende kurs om etablering av egen virksomhet i Oslo, og på nett! Kursleder er Magnus Hakvåg. Vi har bare plass til 15 deltakere i Oslo. Men alle andre kan følge arrangementet på nettet. Kurs med Magnus. Kurset varer tre timer med start kl 17.00. Du …


Tirsdag 17. april kl 17.00 arrangerer Teknas faggruppe for selvstendig næringsdrivende kurs om etablering av egen virksomhet i Oslo, og på nett! Kursleder er Magnus Hakvåg. Vi har bare plass til 15 deltakere i Oslo. Men alle andre kan følge arrangementet på nettet
.

Magnus Hakvåg
Magnus Hakvåg. - Foredragsholder i kurs om etablering av egen virksomhet.

Kurs med Magnus. Kurset varer tre timer med start kl 17.00. Du kan melde deg på som deltaker i Oslo. Alternativt kan du følge med hjemmefra på din PC. Du kan sende inn spørsmål til kursleder som vil bli fremført i kurslokalet så langt det er mulig.

I kurset vil du bli møtt med følgende utfordringer:

Hva bør du gjøre før du går i gang med å etablere egen virksomhet eller ny virksomhet, hvilke analyser bør du gjøre og hva bør en forretningsplan inneholde? Hva er en forretningsidé og hvordan kan du tjene penger på den?

Hvilke kunnskaper og andre ressurser har du, og hva representerer disse? Hvordan selger man seg «selv» og sin kompetanse og hva er det egentlig «jeg» kan?

Hvordan kommunisere og ta kontroll på hva en selv kommuniserer, bevisst og ubevisst. Hva er det som gjør deg annerledes og spesiell og hvordan kan du bruke disse kvalitetene til å skille deg fra konkurrentene?


Magnus Hakvåg driver selv egen virksomhet. Han er daglig leder i Hakvåg, et privat konsulent- og kompetanseutviklingsfirma, som arbeider med strategisk bruk og forvaltning av immaterielle verdier. Magnus er en svært erfaren kursleder, som holder kurs i hele Europa. Han er også innleid som forsker ved NTNU Senter for entreprenørskap og er med i arbeidet med en standard i «innovation management system» (CEN TC 389) for Europa, som nå skal opp i EU-parlamentet. Tilsvarende kurs som dette har vært kjørt for arkitekter med stor suksess.

Lykkes dette kommer mer. Teknas selvstendig næringsdrivende er spredt over hele landet. Det er først og fremst i Oslo og Trondheim at vi har større grupper. Web-casting, eller streaming, av kurs kan være en måte å nå frem til flere på. Vi betrakter dette kurset med Magnus som et eksperiment. Blir oppslutningen god og evalueringen bra vil vi opplagt forsøke å arrangere flere slike kurs. Har du ellers meninger om dette er bloggen åpen for kommentarer.

Selvstendig karrierevei. Noen Tekna-medlemmer velger selvstendig virksomhet som karrierevei det meste av livet. Rundt 1000 Tekna medlemmer har meldt seg interessert i tilbud fra Teknas faggruppe for selvstendig næringsdrivende. Mange flere medlemmer velger selvstendig virksomhet som del av karrieren etter noen år som ansatt arbeidstaker, eller som avslutning på en karriere. Teknas tilbud på dette området er også ment for disse.

Bli medlem uten forpliktelser. Informasjon om tilbudet kan du få ved å melde deg inn i gruppen for grundere og selvstendig næringsdrivende på SMS: Send kodeord  TEKNASN til 2007. Medlemskapet er gratis for Tekna-medlemmer og helt uforpliktende. Du mottar to til fire nyhetsbrev i året som holder deg oppdatert om tilbudet fra Tekna.

Tilbud til ledere. Teknas tilbud til selvstendig næringsdrivende skal også være et tilbud til ledere. I tiden fremover vil vi arbeide for å gjøre dette tydeligere, men allerede nå har vi Tekna VitAlt som inneholder mye informasjon som er relevant i forhold til daglig ledelse.

 

Les også

Relaterte kurs og arrangementer