Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Forskning

Utdannings- og forskningspolitikk

Tekst av Pål-André Lund 13. okt. 2011

Tekna har kommet med et nytt strategidokument om forskning og utdanning.

-Skal studenter få pensjonspoeng, og yrkesskadeforsikring ? – Hva med forskningen i små bedrifter ? – Finnes det nok utstyr på lab’en ? Og, -forsker egentlig store og delvis statseide bedrifter nok ?

Hva Tekna mener om disse og andre spørsmål får du svar på i Teknas policydokument for utdanning og forskning.

Hovedstyret vedtok i september revisjoner i politikken på området. Før det var det hektisk aktivitet blant Teknas tillitsvalgte i bl.a. Fagutvalget, Tekna Forskerne, Tekna Selvstendig næringsdrivende og Tekna Realistene. Det har vært en god prosess med friske fraspark og mange synspunkter.

Dokumentet oppsummerer mange synspunkter som Tekna har flagget før i ulike høringer til myndighetene. Men det er viktig å se alle enkeltsakene i sammenheng. Det er praktisk for alle ledd i Tekna med et oppdatert notat, slik at rammene for politikken vår er rimelig klare. Verden går imidlertid videre. Nye saker kommer på dagsorden og Teknas politikere eller administrasjon er alltid våkne for nye tema og synspunkter, om de står i vår policy eller ikke!

-Om du er frustrert over midlertidige ansettelser i akademia, eller om du har et hjerte for matematikk i grunnskolen,  les, og se om du kan nikke til vårt nyreviderte policydokument. Blir du sittende å riste på hodet, så inviteres du herved til å engasjere deg i Tekna med dine synspunkter.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer