Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Forskning

Forskningsdank?

Tekst av Pål-André Lund 13. juli 2011

Hva gjør du egentlig i forskningstiden din ? Fagerbergutvalgets innstilling, som nå er ut på høring, skriver at forskningstid er den viktigste ressursen i offentlig finansiert forskning. Er det rart mange mener mye om hvordan tiden din skal styres, ledes, vernes, føres, osv…? På den ene siden skal du holdes i øra; du må vise …

Hva gjør du egentlig i forskningstiden din ?

Fagerbergutvalgets innstilling, som nå er ut på høring, skriver at forskningstid er den viktigste ressursen i offentlig finansiert forskning.
Er det rart mange mener mye om hvordan tiden din skal styres, ledes, vernes, føres, osv…?

På den ene siden skal du holdes i øra; du må vise at du har gjort rett for deg som forsker for slippe unna mer undervisning og andre tidstyver. På den andre siden foreslår Fagerbergutvalget mer penger slik at det blir lettere å fylle forskningstiden med innhold.

Utvalget foreslår å opprette Forskerfunn, hvor du som forsker skal kunne søke om penger fra en ny stor arena for fri forskning i Forskningsrådet. Ordningen foreslås satt opp med 140 mill. kroner over 5 år. Tanken er at tiden din dermed blir mer effektiv.

Det er fint at noen tenker hardt på hvordan du som forsker kan bruke tiden mer effektivt. Særlig nå når det er sommer, og selv forskere dras mot å drive forskningsdank og slaraffenliv.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer