Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Tema: Forskning

Forskningsbarometer

Tekst av Pål-André Lund 13. juli 2011

Forskningministeren ønsker et forskningsbarometer.

Aasland ønsker barometer fra Fagerbergutvalget – ikke milliarder

Forskningsminister Tora Aasland har vært ivrig med å etablere et barometer for norsk forskning. Hun hadde ikke tid til å vente på Fagerbergutvalget sin innstilling 2. mai, og som også innholdt forslag om et lignende barometer.

Allerede i mars presenterte Aasland forskningsbarometeret. Aasland ønsker å bruke forskningsstatistikk til å utvikle bedre styringsverktøy for forskningspolitikken. Det er tydelig at politikerne strever med å forstå hva de får igjen for alle pengene som går til forskning.

Fra politisk side er 1000-kroners spørsmålet om det er god nok sammenheng mellom de ressursene vi setter inn i forskningen – og de resultatene vi får. Nå skal forskning på statistikk komme beslutningstagerne til unnsetning. Aasland har tidligere bedt forskningsmiljøene om hjelp til å formidle til politikerne hva forskningen skaper. Nå har i alle fall statistikerne gode muligheter for formidling gjennom Aaslands barometer.

Foruten barometer har Fagerbergutvalget foreslått et åpnere forskningssystem

og, selvsagt, mer penger, et par milliarder var det visst. De forslagene har ikke imponert ministeren synlig.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer