Storskala solkraft

Energibloggen

Storskala solkraft i Afrika

Tekst av Tove Rodahl 4. feb. 2015 Streaming

Utbygging av storskala solkraft i Afrika

Prisen på solceller er kraftig redusert, og solenergi kan nå konkurrere med fossil energi i mange land. I Afrika er det mange som ikke har tilgang til elektrisitet, og solenergi trekkes fram som en aktuell energikilde framover.

Teknas Faggruppe for Energi, Industri og Miljø, FEIM inviterte til en interessant temakveld, der Terje Osmundsen, direktør for forretnings- og markedsutvikling i Scatec Solar ASA, kom og fortalte om selskapets satsing på storskala solkraft i Afrika.

Scatec Solar er et norsk selskap som utvikler og leverer nøkkelferdige solcelleanlegg for produksjon av ren strøm. De ble notert på Oslo Børs i oktober 2014. Bedriftens nettside forteller at de er en av verdens ledende, uavhengige produsenter av solkraft og de håndterer alle sider ved gjennomføringen av et solkraftprosjekt, fra prosjektutvikling og sikring av nødvendig konsesjoner og tillatelser, via design og bygging, til drift av det ferdige kraftverket.
Scatec Solar er en betydelig kraftprodusent og leverer strøm basert på 220 MW produksjonskapasitet. De utvikler, bygger og også eier og drifter anleggene som idag finnes i Sør-Afrika, Rwanda og den Tsjekkiske republikk.

Terje Osmundsen har jobbet i selskapet siden 2009, og har siden 2010 hatt fokus på å utvikle en portefølje av storskala solenergianlegg i Afrika og Jordan. Han fortalte om hvordan storskala solkraft planlegges og bygges i Afrika, om prosjektene selskapet har gjennomført, samt planene framover. Videre snakket han om hvordan solcellemarkedet utvikler seg globalt, og hvilken rolle solenergi kan spille i framtiden.

Du kan se opptak fra Terje Osmundsens presentasjon her:

Terje-Osmundsen-150x150
Les Terje Osmundsens blogg om energi og klima
Innlegget «Will 2015 be the year of solar power across Africa?» er relevant bakgrunn for presentasjonen.
Følg Terje på Twitter

Les også

Relaterte kurs og arrangementer