Høyhus i tre

Byggbloggen

Tekna kjemper for deg og faget du brenner for

Tekst av Tor Børre Mosland 30. mars 2016

Brenner du for bygg-og anleggsfaget?

Tekna har et bredt tilbud innenfor dette spennende fagområdet, uavhengig av om du jobber som bygningsforvalter/byggherre, prosjekterende eller utførende.

Meld deg inn i Tekna Bygg og anlegg

– og lik oss på Facebook

Tekna Bygg og anlegg (TBA) er en faggruppe for deg som er medlem av Tekna. Vi engasjerer oss i samfunnsspørsmål, høringer, og arrangerer faglige og sosiale møteplasser.
Meld deg inn ved å sende SMS med kodeord TEKNABYGG til 2007.

Som medlem får du informasjon om, og rabatterte priser på kurs i regi av Faggruppen for Bygg og anlegg (FBA). Som studentmedlem får du spesialpris.

Du kan se en rekke opptak fra interessante arrangementer i regi av FBA på denne byggebloggen. I tillegg tilbyr FBA nettkurs.

Interessert i trekonstruksjoner, bruk av massivtre eller betong?

Vi har fagmiljøet som passer for deg!

Er tre lønnsomt? Se opptak fra frokostmøte – Brød og miljø, 2 mars. Brød & Miljø er månedlige frokostmøter som arrangeres av NAL i samarbeid med Statsbygg, FutureBuilt, Innovasjon Norge, Faggruppen for bygg og anlegg (Tekna/NITO), Direktoratet for byggkvalitet og Husbanken.

Som medlem i Tekna Bygg og anlegg får du også tilgang til fagmiljøer innenfor trekonstruksjoner og rabatt på Trekonstruksjonsdagen

betongkonstruksjonOg/eller foretrekker du betongkonstruksjoner? Da er Norsk Betongforening miljøet for deg. Se for eksempel opptak fra deres fagtreff: Fremtidens løsninger på betonggulv og etasjeskillere.

Interessert i Jus – Bygg og entrepriserett?

Se våre kurstilbud, eller meld deg inn i Forum for Plan og bygningsrett (FFPB) der du kan delta på gratis fagmøter.

Opptatt av innemiljø i skoler og barnehager?

Dette er også et relevant fagområde mange i vår bransje er opptatt av og ikke minst media: Sjekk din barnehage. (WHOs definisjon for innemiljø)

Tekna har en egen forening som jobber tverrfaglig med denne problemstillingen – Norsk Forum for Bedre Innemiljø for Barn.

Klimatilpasning

Klimatilpasning av bygninger er også et fagfelt som er veldig aktuelt for vår bransje. Tekna Klima, som jobber med klimaspørsmål, klimateknologi og tilknyttede temaer innen energi og miljø, har flere ganger samarbeidet med byggebransjen.
At Skanska finansierer Klima 2050-professorat viser også at byggebransjen har fokus på klima.

Andre miljøer

Tekna tilbyr en rekke arrangementer og nettverk innenfor bygg og anleggsfaget.
Vi samarbeider med en rekke andre aktører, blant annet:
Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF)
Norske arkitekters landsforbund (NAL)
Norsk Bygg og eiendomsforening (NBEF) og
Entrepenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA)

Les også

Relaterte kurs og arrangementer