Byggbloggen

Powerhouse Telemark

26. mai 2021 Streaming

Hør fra det internasjonalt anerkjente arkitektkontoret Snøhetta om bygget i Porsgrunn som kalles for "Den grønne diamanten". CNN kåret det i fjor til ett av ti bygg som det knyttes store forventninger til i fremtiden. Her får du en unik mulighet til å høre om bygget og se det innenfra.

Sammen med Telemark arkitektforening inviteres du til en digital omvisning i dette signalbygget. Det er Telemarks første BREEAM-Nor-sertifiserte bygg. Powerhouse Telemark skal gjennom sitt livsløp generere mer energi enn det bruker og skal etter 60 år ha utliknet sitt klima- og miljøfotavtrykk.

Snøhetta har tegnet bygget og Skanska var totalentrepenøren. Byggherren er R8 Property. Det var offisiell åpning i oktober 2020.

Hvordan har arkitektene tenkt? Hva har Skanska gjort for å oppnå disse ambisiøse målene? Hvordan er miljøet i bygget? Hva har vært de største utfordringene? Hvilke vanskelige valg har man vært nødt til å ta? Disse og mange flere spørsmål vil du få svar på fra Snøhetta, byggherren og entreprenøren.

Synes du plusshus er interessant? Du finner en rekke opptak fra arrangementer og foredrag om plusshus og lavenergihus her på byggbloggen, også noe om Powerhouse. Ambisjonen til Powerhouse er ikke kun å produsere energi, men nok energi til å kompensere hele byggets livsløp - fra oppføring til avhending.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer