Inngang til utstilling

Byggbloggen

Bærekraftig arkitektur

Tekst av Vibeke Vesterhagen 8. okt. 2013

Er du i Oslo i høst, og er interessert i arkitektur og bærekraftige ideer og materialer? Da kan det være et tips å ta en tur innom Doga Norsk Design- og arkitektursenter for å se Oslo Ariktekturtriennale.

«Bak den grønne døren – Arkitektur og drømmen om bærekraft» er navnet på årets triennale. Utstillingen er kalt et «kuriosakammer», og består av hundrevis av eksempler på påstått bærekraftige objekter fra 200 arkitektkontorer, selskaper og miljøorganisasjoner fra hele verden gjennom de siste tretti årene.
Utstillingen er laget av det belgiske kuratorteamet Rotor. I stedet for å fokusere på hva de selv anser bærekraftig og ikke, har Rotor ønsket å sette søkelyset på andres oppfatning av begrepet. På utstillingen finner du alt fra presseklipp, materialprøver, modeller, spill, foto, video og prototyper som viser hvordan arkitektur, byplanlegging, vitenskapspraksis, forretningsmuligheter og politisk maktspill er flettet sammen under paraplyen bærekraft.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Ustillingen står fram til 1. desember.
Full programoversikt for Oslo arkitekturtriennale finner du her:
http://oslotriennale.com/#calendar

Bilde av glassbolle fra utstillingen
Eksempel på lite økosystem i balanse. ”Ecosphere” er som et lukket akvarium og er utviklet på bakgrunn av NASA-forskning. Uten tilgang til oksygen utenfra kan planter og reker leve i svært mange år i den lukkede glasskuppelen.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer