Dragonbox1

IKT-bloggen

Educational games

Tekst av Tove Rodahl 22. mai 2014 Streaming

Utvikling av spill med suksess

DragonBox Algebra er et populært spill for barn. Lyder, premier og andre spilleffekter gjør at de lærer matte uten å vite det.

WeWantToKnow er selskapet bak DragonBox og en rekke andre suksesser. Selskapet har fått en lang rekke priser, blant annet Telenors Digital Winner, IMGA Best Educational Game Award og Gulltasten Årets app.

Jerome Lacoste, teknisk sjef i WeWantToKnow, kom til et fagmøte i Gruppen for Programvareutvikling 22.mai og fortalte om utviklingen av DragonBox Algebra. Jerome jobbet som utvikler i 10 år før han ble med og startet WeWantToKnow.Han fortalte om hva som satte igang ideen, hva som inspirerte ham og teamet, hvilke utfordringer de hadde møtt og hvilke om verktøyene de brukte.

Du finner foredraget hans nedenfor.

Her finner du Gruppen for Programvareutvikling på Facebook.

Flere spill for læring
Det er i dag flere spill du kan tilby ungene dine for at de skal lære seg matte på en morsom måte. Kunnskapen kan snikes inn mens de koser seg og har det moro. Du kan lese mer om DragonBox og få tips om andre programmer som egner seg for å lære barn matte i denne artikkelen fra the New York Times.

Det er selvfølgelig ikke bare matematikk som kan læres via spill. På nobelprize.org
finner du en rekke prisbelønnede online spill innen ulike fag.
Sjekk for eksempel ut blod-typespillet som ble rangert som beste spill i 2012.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer