Bilde av Frode Beckmann Nilsen

IKT-bloggen

BankID 2.0 – nå uten Java

Tekst av Tove Rodahl 12. nov. 2013 Streaming

Foto: Sigvald Sveinbjørnsson – digi.no

BankID 2.0 – nå uten Java var tittelen på fagmøtet i regi av Faggruppe for Programvareutvikling.

BankID 2.0 er et prosjekt som skal utvikle en web-basert (HTML/CSS/JS) BankID-klient. Man ønsker å gå vekk fra dagens løsning med en Java-klient for desktops/laptops. På sikt kan løsningen også erstatte dagens BankID-apper (iOS og Android) for smarttelefoner og nettbrett.
I tillegg til at den nye BankID-klienten vil spare sluttbrukere for installasjonsproblemer med Java, vil løsningen bli tilgjengelig på alle enheter og man slipper sikkerhetsrisikoen fra Java-sårbarheter.
Et ytterligere argument for at en ny løsning ikke bør være Java-basert, er at nettleseren Chrome vil slutte å støtte Java fra utgangen av 2014. Ny BankID 2.0 vil være på plass i god tid før det.

Prosjektleier for BankID 2.0, Frode Beckmann Nilsen, fortalte om utfordringene og teknologivalgene, om vurderingene som lå til grunn for den tekniske løsningen, både med hensyn til sikkerhet og brukervennlighet. Han sa også en del om bakgrunnen, rammene og gjennomføringsplanen for prosjektet.
Se video fra hans presentasjon:

Frode Beckmann Nilsen er Drifts- og utviklingssjef i BankID Norge. Han har dr.grad fra IFI på UIO og bred erfaring fra blant annet Telenor og Birdstep.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer