Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lokale tillitsvalgte møtte Tekna ledelsen under Arendalsuka i 2019

Aktuelt

Traff lokale tillitsvalgte under Arendalsuka

19. aug. 2019

Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg og generalsekretær Line Henriette Holten brukte Arendalsuka til å treffe lokale tillitsvalgte. De fikk høre om høy aktivitet av Tekna i Agder.

Fra venstre: Inge Olsen, Mauricio Cifuentes, Kjell Holthe, Siren M. Neset, Halvard Øysæd, Ingrid Lande Larsen, Lise Lyngsnes Randeberg, Line Henriette Holten.

Rekruttering av stipendiater

En av satsingene som ble gjort i våres var å jobbe aktivt for rekruttering av stipendiater på lærestedene. Dette fikk Tekna-ledelsen høre mer om fra Ingrid Lande Larsen, stipendiat ved UiA, og Hovedtillitsvalgt på UiA Halvard Øysæd. Øysæd er glad for satsingen og satte stor pris på samlingen under Arendalsuka.

– Det var veldig flott å treffe Tekna-presidenten og generalsekretæren sammen med lokale Tekna-representanter. Det er bra at vi lokale tillitsvalgte får besøk av sentrale personer i Tekna, det gir inspirasjon, sier Øysæd.

Liker å besøke lokale tillitsvalgte

Randeberg hadde full timeplan under Arendalsuka, men hun er alltid opptatt av å sette av tid til å treffe lokale tillitsvalgte når hun er rundt om i Norge. Hun lar seg imponere av engasjementet og innsatsen som legges ned ute i regionene.

– De tillitsvalgte er navet i Tekna. Selv om Arendalsuka er full av politiske debatter, og vi selv har mange arrangementer, er det en selvfølge for meg å få treffe noen av de som står på for Tekna. Nå fikk jeg treffe folk fra avdelingene, fagsiden og tillitsvalgte på UiA. Slike møter gir meg anledning til å sette meg inn i hva som gjøres lokalt, og gir meg viktig påfyll i jobben som president, sier Randeberg.

Mange lokale prosjekter

Avdelingene i Aust- og Vest-Agder har mange prosjekter gående. Realfagsdag for videregående er det største fellesprosjektet i høst. Agder er også aktive søkere av samfunnsmidler. I høst skal Tekna-foreldre undervises i matte, det arrangeres populære kodekurs for voksne og suksessen «Back to school» fortsetter.

– Back to school handler om at vi bruker fagmiljøene på UiA til å undervise Tekna-medlemmer i nye emner, og emner som har utviklet seg siden de tok sin mastergrad. Vi har hatt forelesninger om E-helse, mekatronikk, litium-batterier og kunstig intelligens for å nevne noen. I høst skal vi ha to forelesninger til som vi planlegger nå. Det er bare å følge med i innboksen og melde deg på når vi legger ut, sier Inge Olsen, medlem av Fagrådet i Agder.

Arendalsuka er en fin møteplass for Tekna

Olsen deltok på møtet med presidenten og generalsekretæren. Han mener at Arendalsuka er en veldig fin anledning til å møtes i uformelle omgivelser, og var glad for å kunne slå av en prat med Tekna-presidenten og de andre lokale tillitsvalgte.

– Tekna gjør mye bra på Arendalsuka, og det er fint å se at vi markerer oss med debatter vi arrangerer selv, og at presidenten er med i flere andre debatter. I tillegg er den en fin møteplass for oss lokale å treffe hverandre. Ikke minst er det fint å kunne treffe presidentene og få anledning til å fortelle om det vi driver med her i Agder, sier Olsen.

 

Les mer om Tekna på Arendalsuka

Les også

Relaterte kurs og arrangementer