Traff lokale tillitsvalgte under Arendalsuka

Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg og generalsekretær Line Henriette Holten brukte Arendalsuka til å treffe lokale tillitsvalgte. De fikk høre om høy aktivitet av Tekna i Agder.

Fra venstre: Inge Olsen, Mauricio Cifuentes, Kjell Holthe, Siren M. Neset, Halvard Øysæd, Ingrid Lande Larsen, Lise Lyngsnes Randeberg, Line Henriette Holten.

Rekruttering av stipendiater

En av satsingene som ble gjort i våres var å jobbe aktivt for rekruttering av stipendiater på lærestedene. Dette fikk Tekna-ledelsen høre mer om fra Ingrid Lande Larsen, stipendiat ved UiA, og Hovedtillitsvalgt på UiA Halvard Øysæd. Øysæd er glad for satsingen og satte stor pris på samlingen under Arendalsuka.

– Det var veldig flott å treffe Tekna-presidenten og generalsekretæren sammen med lokale Tekna-representanter. Det er bra at vi lokale tillitsvalgte får besøk av sentrale personer i Tekna, det gir inspirasjon, sier Øysæd.

Liker å besøke lokale tillitsvalgte

Randeberg hadde full timeplan under Arendalsuka, men hun er alltid opptatt av å sette av tid til å treffe lokale tillitsvalgte når hun er rundt om i Norge. Hun lar seg imponere av engasjementet og innsatsen som legges ned ute i regionene.

– De tillitsvalgte er navet i Tekna. Selv om Arendalsuka er full av politiske debatter, og vi selv har mange arrangementer, er det en selvfølge for meg å få treffe noen av de som står på for Tekna. Nå fikk jeg treffe folk fra avdelingene, fagsiden og tillitsvalgte på UiA. Slike møter gir meg anledning til å sette meg inn i hva som gjøres lokalt, og gir meg viktig påfyll i jobben som president, sier Randeberg.

Mange lokale prosjekter

Avdelingene i Aust- og Vest-Agder har mange prosjekter gående. Realfagsdag for videregående er det største fellesprosjektet i høst. Agder er også aktive søkere av samfunnsmidler. I høst skal Tekna-foreldre undervises i matte, det arrangeres populære kodekurs for voksne og suksessen «Back to school» fortsetter.

– Back to school handler om at vi bruker fagmiljøene på UiA til å undervise Tekna-medlemmer i nye emner, og emner som har utviklet seg siden de tok sin mastergrad. Vi har hatt forelesninger om E-helse, mekatronikk, litium-batterier og kunstig intelligens for å nevne noen. I høst skal vi ha to forelesninger til som vi planlegger nå. Det er bare å følge med i innboksen og melde deg på når vi legger ut, sier Inge Olsen, medlem av Fagrådet i Agder.

Arendalsuka er en fin møteplass for Tekna

Olsen deltok på møtet med presidenten og generalsekretæren. Han mener at Arendalsuka er en veldig fin anledning til å møtes i uformelle omgivelser, og var glad for å kunne slå av en prat med Tekna-presidenten og de andre lokale tillitsvalgte.

– Tekna gjør mye bra på Arendalsuka, og det er fint å se at vi markerer oss med debatter vi arrangerer selv, og at presidenten er med i flere andre debatter. I tillegg er den en fin møteplass for oss lokale å treffe hverandre. Ikke minst er det fint å kunne treffe presidentene og få anledning til å fortelle om det vi driver med her i Agder, sier Olsen.

 

Les mer om Tekna på Arendalsuka

Publisert: 19. august 2019