Teknologisk folkefest på Oslo Skaperfestival

Hackere, hjemmemekkere, håndverkere og forskere: Denne helgen strømmer de alle til Deichmanskes hovedbibliotek for å vise frem sine spenstigste oppfinnelser.

Oslo Skaperfestival er en av de store begivenhetene for kreative og skapende folk i alle aldre. Festivalen arrangeres 29. og 30.september på Deichmanske hovedbibliotek, og Tekna er blant arrangørene.  

- Skaperfestivalen handler om å inspirere barn og voksne til å lære noe nytt gjennom å lage noe eget. Ny teknologi er nøkkelen til å løse mange av utfordringene vi møter i dag innen klima, energi, helse og samferdsel, og da trenger vi kreative møteplasser, sier generalsekretær Ivar Horneland Kristensen i Tekna. Tekna stiller med egen stand, der Lær Kidsa Koding bidrar.

Hos musiker og instrumentmaker Captain Credible kan du lage ditt eget musikkinstrument. MakeADrone hjelper deg å lage din egen drone, og Restarters Oslo lærer deg å reparere alt du trenger. Du får møte en pannekakerobot og se verdens første strikkeprinter.

Og det er bare begynnelsen. Over 50 utstillere, foredrag, kurs og verksteder blir å oppleve på Oslo Skaperfestival, som i år går av stabelen for andre gang.

- Vi trenger gode arenaer for kreativitet, innovasjon og skaperglede. Jeg er veldig glad for at vi her kan bidra til å styrke skaperkraften i Norge, sier Jon Haavieved Norsk Teknisk Museum.

Museet arrangerer festivalen i samarbeid med Norway Makers, Tekna, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering og Deichmanske bibliotek.

- Tenner en gnist
- Oslo Skaperfestival tenner en gnist i dem som kommer hit, og festivalen går til hjertet av hva Deichmanske som folkebibliotek skal være. Folk stimler hit for å dele kunnskap, inspirasjon og skaperlyst. Festivalen er den perfekte møteplassen for alle som har en fikser eller oppfinner i seg, sier prosjektleder Magnus Klafstad i Deichmanske bibliotek.

Festivalen vil by på foredrag om alt fra reparasjonsbevegelsen og augmented reality, til folkefinansiering og hvordan man hacker et helt vanlig IKEA-produkt til å bli noe som gjør en forskjell for millioner av mennesker i nød.

Samfunnsnytte
Kreativitet, inspirasjon og skaperglede står i sentrum, men arrangørene håper at festivalen også skal ha samfunnsnyttige ringvirkninger.

- Norway Makers tror på at lek og eksperimentering er veien til en dyp og autentisk forståelse av verden rundt oss, og Oslo Skaperfestival byr på akkurat det. Denne festivalen bidrar til å øke interessen for vitenskap, forskning, realfag og matematikk. Disse feltene vil være avgjørende for fremtiden vår, sier Roger Antonsen i Norway Makers.

Les program her

 

 

Publisert: 29. september 2017