Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Tekna tilfreds med nye statsråder

24. jan. 2019

-Tekna er svært glad for at man løfter både digitalisering og beredskap opp til egne statsrådsposter, sier Lise Lyngsnes Randeberg, som er president i Tekna.

-Dette viser en klar prioritering av svært viktige områder for de nesten 77 000 medlemmene i vår organisasjon, sier hun.

Randeberg viser til at Norge har store muligheter for å lede an når det gjelder digitalisering og næringsutvikling. -Digital-21-rapporten gir klare føringer på hvordan vi kan utnytte nasjonens styrker og potensial for Norge som en IT-nasjon. Forutsetningene ligger i gode rammevilkår i form av sikker og god infrastruktur og en klar satsing på kompetansebygging, sier hun.

Digitaliseringen skjer lynraskt, og berører alle deler av samfunnet. -Norge er i verdenstoppen i bruk av ny teknologi, men vi må også bli best i å utvikle og skape ny teknologi. Da må vi utdanne flere IKT-eksperter, samtidig som vi må videreutdanne de som allerede er i jobb, presiserer Randeberg.  

Tekna-presidenten viser også til betydningen av fungerende nasjonale institusjoner og regelverk innen cybersikkerhet, moderne utstyrspark og utvikling av god IT-sikkerhetskultur på alle nivåer.

Tekna har etterlyst en bedre koordinert innsats for sikkerheten i kritisk digital infrastruktur. -Det er viktig at den nye beredskapsministeren får fullmakter til å lede arbeidet med IT-sikkerhet i alle sektorer. Felles retningslinjer og kjøreregler samt gode standarder for IT-sikkerhetsarbeidet må på plass. Vi har store forventninger på dette området, sier Teknas president.

Les også