Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lise Lyngsnes Randeberg, President i Tekna ser inn i kamera med en dus bakgrunn

Tekna tilfreds med klimasatsing

14. mai 2019

Tekna er positive til regjeringens satsing på karbonfangst og -lagring i Nordsjøen.

-Dette er et nødvendig skritt på veien for å nå klimamålene, sier Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å bevilge 150 millioner kroner til fullskalaprosjektet, og gi en tilsagnsfullmakt på 195 millioner kroner. Dette skal finansiere planlegging og boring av en prøvebrønn.
 
- Dette er nødvendig for å holde oppe tempoet i satsingen på karbonfangst og -lagring. Verden trenger denne teknologien for å nå klimamålene, og Norge er verdensledende på dette området, sier Randeberg.

Hun mener bevilgningene i dag tar bort mye av usikkerheten til framdriften i prosjektet. - Aktuelle industripartnere og europeiske land kan nå med større sikkerhet planlegge for at infrastrukturen for CO2-lagring vil bli bygget. Dette er positivt, både for klima og for norsk teknologiutvikling.

Ikke i mål
 
Hun presiserer at vi langt fra er i mål med CCS-satsingen. - En viktig brikke er nå i ferd med å falle på plass ved at regjeringen viser vilje til å følge prosjektet i mål, men Tekna kommer til å følge saken nøye framover, sier Randeberg.
 

Les også