Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Råd og tips

Tekna til kamp mot aprilspøker og desinformasjon

Publisert: 31. mars 2022 Oppdatert: 1. mars 2022

Om du ønsker å luke ut dagens aprilspøker kan du laste ned vårt filter og legge det inn i Chrome. Tekna ser dette som et samfunnsproblem som man må finne nye løsninger på i fremtiden.

Vi har gjennom de siste årene levd med store desinformasjonskampanjer og påvirkningsoperasjoner fra fremmede makter. Disse foregår fortsatt, og kommer nok til å bli enda mer aggressive i årene fremover. Dette har avslørt en sårbarhet i vårt medielandskap for at løgner og fantasier lett kan oppfattes som sannheter.  

Ved å laste ned vårt filter på tekna.no/filter kan du allerede i dag starte arbeidet mot desinformasjon og løgn. Dette er en betaversjon. Etter hvert skal filteret utvides til å gjelde alle dager utenom 1. april også. 
 
Tekna setter fakta og sannhet høyt og ønsker å sette en stopper for løgn og desinformasjon, og mener at et forbud mot aprilspøker vil være et naturlig steg videre. 1. april 2023 skal være fri for aprilspøker! 

Les også