Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Rådhuset i Oslo

Aktuelt

Tekna partner for Oslo som Europas miljøhovedstad

1. feb. 2019

Tekna er offisiell samarbeidspartner for Oslo kommune som europeisk miljøhovedstad i 2019. – Vi ønsker å styrke Tekna som miljø- og bærekraftorganisasjon, sier president i Tekna Lise Lyngsnes Randeberg.

Oslo er i 2019 Europas miljøhovedstad, etter å ha vunnet i konkurranse med 13 andre søkerbyer fra hele Europa. I 2019 vil Oslo derfor ha Europas og verdens søkelys på seg, som rollemodell for økt innsats for miljø, bærekraft og klima.

Tekna er en av flere offisielle samarbeidspartnere til miljøhovedstaden 2019.

- Våre medlemmer er samfunnsengasjerte, og opptatt av bærekraft og miljø. Da vi spurte medlemmene om hvilken samfunnsutfordring de mente var viktigst, kom klima på topp. Vi er også teknologioptimister, og mener en viktig del av løsningen på klima- og bærekraftutfordringene er utvikling av ny og renere teknologi. Her har våre folk med sin teknologikompetanse en nøkkelrolle, sier Lise Lyngsnes Randeberg.

Miljøhovedstadsengasjementet gir oss en god anledning til å samle og vise frem og videreutvikle foreningens omfattende samling av miljørelaterte aktiviteter, og sette disse inn i en større sammenheng i miljøhovedstadens program. I tillegg til syv større konferanser vil Tekna arrangere en serie med frokost- og kveldsmøter utover året.

- Vårt partnerskap bidrar betydelig til miljøhovedstadens program. Samtidig er det en fin anledning for oss som høyteknologisk fagforening til å synliggjøre verdien av teknologikompetanse for å sikre et godt miljø og et bedre klima. Uten ny og grønnere teknologi når ikke miljøhovedstaden sine mål. Det er også naturlig at store organisasjoner og næringslivet bidrar inn i en slik dugnad, slik at Oslo som Europas miljøhovedstad kan vise vei for andre norske og europeiske byer, sier Randeberg.

Les også