Tekna og Lær Kidsa Koding med ny kodeklubb

Lær Kidsa Koding er en frivillig bevegelse som arbeider for at barn og unge skal lære å forstå og beherske sin egen rolle i det digitale samfunnet.

Kodeklubben er et fritidstilbud der barn og ungdommer leker og lærer med programmering. Onsdag kveld var det oppstart av Namdalseid kodeklubb, og 14 barn/ungdommer møtte sammen med foreldre. Kodeklubben er et nytt fritidstilbud der barn og ungdommer skal leke og lære med programmering. Namdalseid frivilligsentral i samarbeid med foreldre er ansvarlig for kodeklubben, og de vil holde på hver onsdag kveld ut mai. Det er frivilligsentralen som er driver, men uten foreldre og frivillige blir det ingen kodeklubb. 

- Dette er en allsidig og nyttig aktivitet. Meningen er at ungdommene kan bruke data til noe konstruktivt, ikke mer, men riktig datatid som vil skape kreativitet og bygge selvtillit, sa Monica Sotberg. 

Fremtiden 

Barn og unge er langt framme i bruk av teknologi, men ikke mange forstår hvordan teknologien virker. - Det er viktig med kunnskap innen den digitale verden, det er framtiden å se hvorfor ting er slik og virker som de gjør. Dette blir en annen måte å lære å se hvordan ting er laget, det skaper kreativitet og evnen til å finne smarte løsninger. Her får dere en ny og artig hobby som kan brukes både til utdannelse og jobb, sa Lillbjørg Leirbekkhei fra Tekna Nord-Trøndelag avdeling. 

Skapertrang 

Kodeklubben er for barn/ungdom fra 3. -10. klasse der deltakerne får oppgaver og oppfordringer som passer hver enkelt. Første kvelden startet de i den nystartede kodeklubben med oppgaver, «mitt aller første spill». - Scratch er et programmeringsspråk hvor en programmerer ved å dra og sette sammen klosser, litt som å bygge med Lego. Scratch gir et godt grunnlag for å lære seg andre programmeringsspråk etterpå, sier de frivillige hjelperne. Etter en felles informasjon om scratch der bruk av diverse ord og uttrykk ble gjennomgått, var det full fart med å lage sine egne spill. Om det var et eller ti skritt fram og tilbake, vites ikke, men de hadde det i alle fall artig. - Vi har kodeklubb i gammelbiblioteket hver onsdag ut mai. Når vi starter opp til høsten kan de som ønsker det være med å bygge opp en Legorobot. Denne skal programmeres til å utføre forskjellige ting, sier Monica Sotberg. Det er viktig å nevne at det er gratis å være med i kodeklubben, skriver Lokalavisa Verran Namdalseid.

 

Publisert: 3. mai 2017