Tekna fikk gjennomslag for IKT-opptrapping

Regjeringen øker nå antallet studieplasser innen IKT. Dette er i tråd med Teknas politikk.

Det er Universitetet i Agder, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Bergen og Høgskolen i Molde som nå får tildelt nye studieplasser innen IKT. Høsten 2019 blir det 30 nye plasser, og når opptrappingen er fullført skal det være 120 nye plasser.

- God IKT-kompetanse til arbeidslivet er viktig for framtidig konkurranseevne og innovasjon. Nå kommer det 30 studieplasser til og de går til institusjoner på Sør- og Vestlandet.  De vil bidra til at privat og offentlig arbeidsliv i regionene får raskere og bedre tilgang på IKT-kompetanse, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Tekna har i flere omganger etterlyst flere studieplasser innen IKT. Spesielt IKT-sikkerhet er et område der kompetansehullet er stort.

- Vi trenger flere med IKT-utdanning. Den pågående digitaliseringen krever økt kompetanse, og utfordringene knyttet til IKT-sikkerhet er økende. Vi trenger flere med kompetanse på IKT-sikkerhet, for vi er avhengig av at folk har tillit til de digitale tjenestene, hevder Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg i en kommentar.
 
Publisert: 11. juli 2019