Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Illustrasjonsbilde av en finger som peker på symboler som flyter i lufta

Aktuelt

Tekna fikk gjennomslag for IKT-opptrapping

11. juli 2019

Regjeringen øker nå antallet studieplasser innen IKT. Dette er i tråd med Teknas politikk.

Det er Universitetet i Agder, Universitetet i Stavanger, Universitetet i Bergen og Høgskolen i Molde som nå får tildelt nye studieplasser innen IKT. Høsten 2019 blir det 30 nye plasser, og når opptrappingen er fullført skal det være 120 nye plasser.

- God IKT-kompetanse til arbeidslivet er viktig for framtidig konkurranseevne og innovasjon. Nå kommer det 30 studieplasser til og de går til institusjoner på Sør- og Vestlandet.  De vil bidra til at privat og offentlig arbeidsliv i regionene får raskere og bedre tilgang på IKT-kompetanse, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Tekna har i flere omganger etterlyst flere studieplasser innen IKT. Spesielt IKT-sikkerhet er et område der kompetansehullet er stort.

- Vi trenger flere med IKT-utdanning. Den pågående digitaliseringen krever økt kompetanse, og utfordringene knyttet til IKT-sikkerhet er økende. Vi trenger flere med kompetanse på IKT-sikkerhet, for vi er avhengig av at folk har tillit til de digitale tjenestene, hevder Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg i en kommentar.
 

Les også