Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Trond Wiberg foran Stortinget

Politisk

Tekna er bekymret over situasjonen i Statens Vegvesen

11. nov. 2019

Om kort tid skal betydelige oppgaver innenfor vegsektoren overføres fra Statens Vegvesen til fylkeskommunene.

-Både i Statens Vegvesen og i fylkeskommunene er det i denne forbindelse store, uavklarte kompetanseutfordringer, sier Trond Wiberg, som er hovedtillitsvalgt for Tekna i Statens Vegvesen.

Det legges opp til at Statens Vegvesen vil måtte dekke opp kompetansemangler gjennom økt innkjøp og bruk innkjøp av tjenester.

I tilleggsproposisjonen som kom på fredag, er det ikke tatt høyde for økte administrasjonskostnader knyttet til samhandling mellom SVV og fylkeskommunene. Innsatsen for å ivareta kompetansen, har ikke vært tilstrekkelige. I proposisjonen står det at mange ansatte velger å bytte til andre arbeidsgivere, til tross for «omfattende tiltak for å redusere usikkerheten i organisasjonen».

-Stemmer ikke

-Dette stemmer ikke. Med unntak av at en del ansatte har fått tilbud om stillinger i fylkeskommuner, er vi ikke kjent med konkrete planer eller tiltak for dette, sier Wiberg.

Tekna har lenge vært kritisk til beslutningen om å regionalisere store deler av Statens Vegvesen, noe som vil svekke fagmiljøene og bety mindre effektiv ressursutnyttelse i veiarbeidet.

-Med under to måneder igjen til fylkeskommunene skal ta over sine nye oppgaver, er det fortsatt stor mangel på essensiell kompetanse i både etaten og i fylkeskommunene, sier Wiberg.

Tekna: Er ikke gjort nok for å gjøre fylkene attraktive for Vegvesen-ansatte

Når reformiver blir til hjerneflukt

Frykter kompetanseflukt

 

 

Les også

Relaterte kurs og arrangementer