Tekna advarer mot Translate.com

Tekna advarer norske myndigheter, selskaper og privatpersoner mot naiv bruk av Translate.com

– Vi fant varsler om oppsigelser. Vi fant nedbemanningsplaner, outsourcingsplaner, passord, kodeinformasjon og kontrakter. Det sier Tekna-president Lise til NRK Dagsrevyen (bildet) etter å ha gjort Google-søk knyttet til nettsiden Translate.com.

Det var tillitsvalgte i Tekna som fant sikkerhetshull knyttet til oversettertjenesten translate.com. Gjennom å søke på ulike emneord spesifikt på translate.com, fås det tilgang på hele tekster som ulike brukere har ønsket oversatt. I brukerveiledningen til translate.com gjøres det oppmerksom på at oversatt tekst kan deles og gjøres søkbart, men likevel fant Tekna tekst som ikke var ment å være offentlig.

Flere store norske virksomheter og myndighetsorganer har tekst som kan finnes på oversettertjenesten. I noen tilfeller er det personvernet til enkeltpersoner det går ut over, i andre tilfeller gjelder det børssensitiv informasjon fra de største bedriftene i Norge.

Etter at Tekna stod frem i NRK i saken om sikkerhetshull knyttet til oversettertjenesten, har et stort antall nasjonale og flere internasjonale media fulgt opp saken. Blant annet har presidenten vært interjvuet i YLE, finsk rikskringkasting, og saken vært omtalt i tyske aviser.

Les hele saken på nrk.no her:

https://www.nrk.no/norge/slar-alarm-om-oversettingsside_-passord-og-kontrakter-ligger-apent-pa-nettet-1.13666963

 

Interessert i Big Data?

Tekna Big Data er et nettverk for deg som er interessert i stordata, som ønsker nye sparringspartnere, og som ønsker å holde deg oppdatert. Nettverket er gratis og åpent for alle Tekna-medlemmer.

Publisert: 4. september 2017