Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold

Aktuelt

Studentkontakt med full kontroll på stand

7. okt. 2019

Tekna hedrer hvert år en studentkontakt (SK) som har gjort en ekstra innsats for organisasjonen. I 2019 er det Giulia Andersen Faraglia som har fått tittelen som årets SK.

Gjennom vervet som standansvarlig på OsloMET har hun bidratt til stort engasjement blant SK’ene og til solid medlemsvekst for Tekna.

Giulia ble ferdig med en bachelor på OsloMET våren 2019, og er i gang med master på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Hun har vært medlem i Tekna i flere år, og har vært SK og standansvarlig på OsloMET i halvannet år.  - Da jeg sa ja til å være SK visste jeg ikke helt hva jeg gikk til, men jeg fant raskt ut at det å stå på stand og å ta ansvar passet bra for meg, sier hun om vervet. 

Motiverer andre 

Studentkontaktene er studentenes egne tillitsvalgte, og er kjernen i Teknas studentarbeid. To av de viktigste oppgavene deres er å ta ansvar for verving og aktiviteter på lærestedene, og å være et talerør for studentenes synspunkter og interesser overfor resten av foreningen. Verving på studiestedene skjer hovedsakelig på stand, og Giulia har levert svært godt som standansvarlig på OsloMET. I nominasjonen ble det fremhevet at hun har vært fantastisk flink og at hun alltid har hatt full kontroll. Hun har gjort at det har vært morsommere å stå på stand ved å fikse konkurranser og leker. Giulia forteller at hun har tatt oppgaven seriøst.  
- Vi har vært en veldig flott SK- gjeng på OsloMet, men jeg har måttet jobbe for å sørge for at det alltid var ansvarlige for opprigg og nedrigg av standen, og for at det har vært morsomme oppgaver og konkurranser. Det er jo ikke noe vits i å ha stand hvis ikke folk har lyst til å komme bort. Generelt har en av oppgavene mine vært å få flere til å ta vervet som SK seriøst, og ikke bare være med fordi det er gøy, sier Giulia. Hun trekker også frem at hun har vokst på å ta ansvar. – Jeg har nok mast litt på de andre SK’ene, men så har vi sammen oppnådd gode resultater. Det er veldig gøy.  

«En av oppgavene mine er å få flere til å ta vervet som studentkontakt seriøst, og ikke bare være med fordi det er gøy.»  

Bygger nettverk 

Giulia har vokst opp i Italia, og kom til Norge etter videregående. Hun ble medlem av Tekna tidlig i studietiden, og ble etter hvert spurt om å bli studentkontakt. Det har hun ikke angret på. Hun trekker spesielt frem muligheten vervet gir for å bygge nettverk.  
- Jeg syns det er gøy å stå på stand, det er fin måte å møte folk fra ulike studieretninger på. På OsloMET har vi hatt stand minst to ganger i måneden og jeg har møtt utrolig mange spennende folk når jeg har stått på stand. Nå har jeg begynt på master i byggteknikk og arkitektur på NMBU og har blitt med i SK – gruppen der, forteller Giulia som ser frem til å bli bedre kjent med de andre SK’ene på NMBU, og lære om hvordan de jobber.  

Meningsfull fritid 

SK’en er et talerør mellom Teknas ansatte og tillitsvalgte og medlemmene. - I tillegg til å verve, jobber vi for å sørge for at medlemmene får tilbud om gode og relevante aktiviteter. På OsloMET har vi hatt et bredt spekter av aktiviteter, alt fra «Paint’n sip» -malekurs og vinsmaking, til kurs i hersketeknikker og kræsjkurs i mange ulike fag, forteller Giulia. 

Giulia har en bachelor byggfag. Hun vet enda ikke helt hva hun skal jobbe med når hun er ferdig med masteren på NMBU.  – Nei, det er så mange muligheter innenfor denne utdanningen at jeg trenger de to årene på masteren for å kunne bestemme meg for hva jeg vil etter at jeg er ferdig, sier hun. Hun er derimot sikker på at vervet som SK bidrar positivt ved at hun tilegner seg arbeidserfaring. – Det å vise at jeg har tatt ansvar og har gjort noe meningsfullt ved siden av studiene tror jeg er en stor fordel når jeg skal ut på arbeidsmarkedet om et par år. For min egen del gir også vervet mye. Tekna er en super forening både å være medlem av og å være frivillig i. Her er det et godt faglig og sosialt tilbud, og gode medlemsfordeler. Derfor oppleves det som meningsfylt å bruke tiden min på Tekna.  Det er veldig givende å ha en fritidsaktivitet som betyr noe – det å føle at man gjør en forskjell, sier Giulia.

«Det er veldig givende å ha en fritidsaktivitet som betyr noe – det å føle at man gjør en forskjell.» 

Tekna i kontekst  

En gang i året inviteres alle studentkontakter til en helg med opplæring, nettverksbygging og mye moro. Giulia mener studentkontaktopplæringen er veldig bra. - En slik helg gjør at jeg blir tryggere i rollen som studentkontakt, jeg får sett Tekna i en større kontekst, og blir kjent med studentkontakter fra hele landet.  I år var det en ekstra bonus å bli kåret til årets SK. 
– Blant så mange flinke kandidater hadde jeg ikke forventet dette. Men det er selvsagt veldig gøy, avslutter hun.   

Dette er Tekna Student

Tekna Student består av over 12000 studenter, fordelt på 12 forskjellige læresteder fra nord til sør i Norge, samt en i København og en i Toulouse. Hver skole har studentkontaktgruppe bestående av frivillige studenter. De arrangerer kurs og arrangementer som medlemmene kan delta på, de står for å verve nye medlemmer og de besvarer spørsmål fra eksisterende medlemmer. De er Teknas ansikt utdad, og organisasjonens mest ihuga ververe.

Les mer om studentkontaktopplæringen 

 

Les også

Relaterte kurs og arrangementer