Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Panelsamtale med flere kvinner og menn på en scene

Aktuelt

Stinn brakke på Tekna-arrangement i Arendal

12. aug. 2019

Er det mulig å sikre gode, trygge arbeidsplasser og et godt organisert arbeidsliv, når man samtidig skal drive klimavennlig og tjene penger? Dette var temaet Tekna løftet i sitt arrangement på åpningsdagen av Arendalsuka.

Hele 200 deltakere strømmet til Teltscenen i Arendal 12. august for å overvære Tekna-arrangementet «No planet – no business. Hva skal vi leve av?». En rekke sterke navn, som næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, bærekraftspesialist og futurist Ed Gillespie og Teknas president Lise Lyngsnes Randeberg var blant debattantene som diskuterte om klimavennlig og bærekraftig drift er forenlig med overskudd og lønnsomhet.

- Det handler ikke om å unngå klimakrisen. Vi står midt i den. Nå handler det om å være modig eller død, hevdet Ed Gillespie. Han tok i bruk en norsk fjellvettregel da han hevdet at det ikke er for sent å snu, og at vi nå må satse på bærekraftig innovasjon.

- Klimaendringene kom ikke som et sjokk, dette har vi sett i lang tid. Planeten sender nå meldinger tilbake til økonomien, og da er det viktig å ta de rette grepene, hevdet han.

Se opptak fra debatten

- Ikke helt svart

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen støttet Gillespie i mye, men var ikke villig til å tegne et like dystert bilde.

- Miljøperspektivet kan ikke være eneste bunnlinja, for det er dårlig for miljøet. Vi må også gjøre det mulig å tjene penger på de gode løsningene. Mange av verktøyene for å lykkes er på plass, og alt er ikke mørkt, hevdet han.

Ministeren pekte på teknologi som en viktig del av løsningen.

- Teknologi er avgjørende, selv om det ikke er hele løsningen alene. Jeg sier til de unge: Bli gjerne med i Natur og ungdom, det har jeg selv vært, men ta også en realfaglig utdanning. Da er du med på å utvikle de gode løsningene, påpekte han.

- Få med de ansatte

Næringsministeren fikk støtte av Tekna-president Lise Lyngsnes Randeberg.

- Vi er 80 000 medlemmer som brenner etter å være med på å utvikle den nye teknologien. Det handler om kompetanse, vi må forstå hva vi driver med, sa hun.

Randeberg understreket også viktigheten av å få med de ansatte og fagbevegelsen i kampen for å løse bærekraftsutfordringene.

- Vi skal gjøre jobben, og vi har de store internasjonale nettverkene. Bruk oss, oppfordret hun.

 

 

Tekna deltar i en rekke arrangementer i Arendal. Se oversikten her

 

Les også

Relaterte kurs og arrangementer