Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Lise fra Pengesnakk står foran masse ved
SPARER PENGER PÅ Å VÆRE MEDLEM: «Pengesnakk-Lise» sparer penger på å være medlem av Tekna. Foto: Mikkel Moe.

– Jeg sparer over 10 000 kroner på å være med i Tekna

Tekst av Sondre Tallaksrud Publisert: 22. nov. 2022

Les regnestykket til «Pengesnakk-Lise» hvor hun inkluderer kun to av flere økonomiske fordeler.

Hjemme hos Lise Vermelid Kristoffersen blir vi møtt av et stort «fjell» av planker på verandaen. Badstuen har blitt hugget opp i småbiter, og skal brukes som brensel i peisen i de kalde vintermånedene som venter.

– Bil-, hytte-, enebolig-, innbo, reise- og livsforsikring til meg og min mann er de jeg har nå.

– Vi trenger nok enda mer, men da har vi i hvert fall til å begynne med, sier hun.

Lise har Master i matvitenskap, industriell produksjon av mat. Og har jobbet på bryggeri, sjokoladefabrikk og i Tine. Hun meldte seg inn i Tekna etter dette, da hun så at hun måtte ha flere private forsikringer, og gikk gjennom de beste tilbudene.

Da hun er småbarnsmor går mye av tiden til dette, men også mye tid på «Pengesnakk». Hun bruker mye tid på å spare penger, og er opptatt av kunne nyte friheten av å være økonomisk uavhengig.

– Hva skal du bruke alle pengene på til slutt?

– Når jeg har sikret meg, har jeg et ønske om å gjøre mer godt for andre. Og så har jeg jo barn som jeg vil lære om økonomi og gode valg. Så jeg tror ikke store pengegaver til barna er det lureste man gjør, sier hun.

SPARER PENGER PÅ TEKNA-MEDLEMSSKAPET: Lise Vermelid Kristoffersen sparer mye penger på å være medlem av Tekna. Foto: Mikkel Moe.

«Nei Tekna-avtalen, den kan vi ikke matche»

Da Lise jobber med noe annet enn utdanningen tilsier, er det ikke først og fremst faglig og juridisk hjelp hun søker.

– Jeg bruker primært de økonomiske fordelene bank og forsikring. Sistnevnte synes jeg er vanskelig, så jeg liker så godt at alt er ferdig forhandlet. Når andre jeg har snakket med sier at «Nei Tekna-avtalen, den kan vi ikke matche». Da skjønner jeg at jeg har en god deal.

– Bil-, hytte-, enebolig-, innbo, reise- og livsforsikring til meg og min mann er de jeg har nå. Jeg sparer da over 8 000 kroner i året, kun på forsikring, sier hun.

Her kan du lese om alle økonomiske, og andre, fordeler du får som medlem i Tekna.

 

Slik er regnestykket hennes:

  • Jeg betaler kontingent på 5 110 kroner, minus fradraget blir det da under 4 000 kroner.
  • Så fant jeg ut at jeg sparer 8 170 kroner fra forsikring.
  • Deretter sjekket jeg bankavtalen mot den beste jeg kunne finne i Norge, da sparte jeg i Tekna 2 325 kroner i året.

– Til sammen blir det over 10 000 kroner, altså totalt sparer jeg over 6 000 kroner. Jeg har vurdert å melde meg ut, men etter utregningen min kommer jeg ikke til å gjøre det. Den gangen jeg taper på det kommer jeg til å gjøre det, sier hun.

Det er veldig lurt å ha en slik oversikt mener hun, ikke bare på fagorganisasjonen din, men alt annet som trekker penger hver måned. 

– Nå i disse litt tunge tidene er det lurt å gå gjennom alt, hva bruker man av trenings-medlemsskap og streamingtjenester for eksempel.

Hun har tre strøm-sparingstips til vinteren: 

– Jeg anbefaler å sjekke strømfakturaen din, noen av selskapene er litt voldsomme på å selge deg inn tjenester du egentlig ikke trenger.

– Ikke bruk strøm du ikke trenger, dusj litt kortere, bruk mindre varmt vann, skru av lys.

– Det er noen tidspunkter i løpet av uka det er dyrere å bruke strøm. Finn ut når det er billigst å bruke strøm, til vaskemaskinen også videre, sier hun.

Les også