Søknadsflom til informasjonsteknologi

Søkertallene til informasjonsteknologi har steget med over 30 prosent det siste året, viser tall fra Samordna opptak. – Digitaliseringen av samfunnet skjer i rekordfart, og det er derfor gledelig at studentene nå søker seg til informasjonsteknologi, sier Karen Ane Frøyland Skjennum, leder av Tekna Student.

Søkertallene til informasjonsteknologi har steget med over 30 prosent det siste året, viser tall fra Samordna opptak.


Torsdag 20.april ble søkertallene fra Samordna opptak offentligjort. Her kom det frem at søkertallene til informasjonsteknologi har steget med hele 30, 7 prosent.

-Det er gledelig å se at IKT fagene har steget i popularitet. Skal Norge henge med i den digitale utviklingen vi står ovenfor, og være med å utvikle nye løsninger må vi ha flere kloke digitale hoder, sier Karen Ane Frøyland Skjennum, leder av Tekna Student.

Hun påpeker at det er viktig at utdanningsinstitusjonene tenker nytt og oppretter fremtidsrettede utdanninger hvor behovet for kunnskap blir stort.

-UiO er et godt eksempel på dette. De har opprettet et nytt studieprogram innenfor informatikk som omfatter digital økonomi og ledelse. Dette studiet har vist seg å være veldig populært og har totalt 19 søkere per studieplass. Økningen i søkertallene til IKT-studier viser at det er en interesse blant de unge. Denne interessen må vi utnytte og det er derfor bra at regjeringen fikk på plass 500 nye studieplasser innenfor IKT i budsjettet, sier Skjennum.

Publisert: 21. april 2017