Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Morten Messelt, Miroslav Radojcic og Kjell Myrann

Aktuelt

Samarbeid mellom Tekna og Norsk Elektroteknisk forening i Agder

10. mars 2020

Norsk Elektroteknisk Forening (NEF) er en tilknyttet forening til Tekna. Nå skal vi samarbeide om arrangementer i Agder.

– Vi ser at det er mange arrangementer hos hverandre som er aktuelle for begge foreningenes medlemmer, sier Morten Messelt, leder av Tekna Vest-Agder avdeling. 

– NEF har medlemmer i alle aldersgrupper og yrker fra montører, teknikere, ingeniører og direktører. Vi arrangerer mange ekskursjoner og bedriftsbesøk. Vi gleder oss til å samarbeide tettere med Tekna, sier Miroslav Radojcic, leder av NEF i Agder. 

Faglige arrangementer 

Samarbeidet går i utgangspunktet ut på at Tekna-medlemmer vil inviteres til noen av NEF sine arrangementer, mens NEF-medlemmer vil inviteres til Tekna-arrangementer som er faglig relevante for dem. 

– Vi ser at NEF gjennomfører mange bedriftsbesøk som er interessante for våre medlemmer. Så har vi faglige arrangementer som pubkvelder eller det som fagrådet arrangerer som kan være aktuelle for NEF sine medlemmer. Dette er en fin måte å øke aktiviteten på, som alle parter kan nyte godt av, sier Messelt. 

Samarbeid i regionen 
Tekna Vest-Agder avdeling har samarbeid med mange aktører i regionen. NEF blir et godt tilskudd til dette. Fra før har avdelingen blant annet en langvarig samarbeidsavtale med Vitensenteret. 

– Vi har også et godt samarbeid med Universitetet i Agder ved gjennomføring av realfagsdag for videregående skoler, og vi gjør mye sammen med avdelingen i Aust-Agder. I tillegg støtter vi gode lokale prosjekter for barn som Lær Kidsa Koding og First Lego League, sier Messelt. 

Nettverk av teknisk fagpersonell 
Norsk Elektroteknisk Forening (NEF) er Norges fremste nettverk av teknisk fagpersonell med spesialitet innenfor elektro- og energiteknikk. Foreningen har rundt 850 medlemmer og avholder hvert år ca. 25 arrangementer fordelt på 6 lokale grupper rundt i landet. 

– NEF er basert på frivillighet og engasjement, og vår medlemsmasse utgjør personer fra både kraftbransjen, industri, olje og gass, rådgivningsbransjen og bygg og anleggsbransjen, sier Kjell Myrann, mangeårig medlem av Tekna i Vest-Agder og Norsk Elektroteknisk Forening.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer