Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Gruppebilde av tillitsvalgte i Tekna

Aktuelt

Rekordvekst for Tekna - passerer 80 000 medlemmer

4. sep. 2019

Tekna passerte i dag 80 000 medlemmer, med en rekordvekst på 4,6 prosent hittil i år. Organisasjonen har siden årtusenskiftet vokst med omkring 45 000 medlemmer.

- Allerede i september klarte vi å nå målet om 80 000 medlemmer. Dette er en rekordvekst og viser at høyt utdannede teknologer, naturvitere og realister ser verdien av å være organisert. Det sikrer støtte og innflytelse for egen jobbsituasjon. Høy organisasjonsgrad er dessuten nødvendig for å bevare måten vi organiserer arbeidslivet på i Norge. 80 000 medlemmer gir oss enda større endringskraft og forhandlingskraft, sier president i Tekna Lise Lyngsnes Randeberg.

- Det er gledelig at vår systematiske innsats har resultert i en historisk sterk medlemsvekst . Attraktive tjenester som juridisk hjelp, et bredt faglig tilbud, lokalavdelinger over hele landet med et mangfoldig møteplasser og faglig innhold, de beste forsikringer og banktjenester, samt støtte til medlemmene i lønns- og interessespørsmål, har samlet gitt denne effekten, sier generalsekretær i Tekna Line Henriette Holten.

Hun mener også at Teknas samfunnspolitiske engasjement og synlighet også bidrar til den sterke veksten. – For oss er det en prioritet å vise teknologiens og naturvitenskapens muligheter, sier Holten.

Tekna har hatt en medlemsvekst på hele 107 prosent siden 2001, mens snittet for alle fagforeninger i landet i samme tidsrom er en vekst på 25 prosent. Tekna er den største  masterforeningen i Norge og den største foreningen i Akademikerne. Foreningen har bidratt sterkt til at antallet akademikere som velger å fagorganisere seg er økende.

 

Les også