Randeberg gjenvalgt som Tekna-president

Lise Lyngsnes Randeberg er gjenvalgt som president i Tekna på foreningens representantskapsmøte. – Vi skal være stemmen for ansvarlig bruk av teknologi, sier hun.

Lise Lyngsnes Randeberg ble klappet inn som president for to nye år av Teknas representantskapsmøte på Hamar 10-11 juni. Randeberg har sittet som president siden 2013, og går nå løs på sin tredje periode. Hun er til daglig professor ved NTNU.

- Jeg gleder meg til å fortsette det viktige arbeidet vi er i gang med i Tekna. Vi har et samfunnsansvar som vi skal forvalte på en ansvarlig måte, og våre medlemmer skal være med å utvikle de teknologiske løsningene innen viktige områder som helse, klima, samferdsel og energi. Vi skal også kjempe for medlemmenes rettigheter i arbeidslivet, og vi skal være stemmen for ansvarlig bruk av teknologi i samfunnet, sier hun.

De 210 delegatene vedtok følgende uttalelse som oppsummerte møtet: «Tekna skal være kjent for å sette agenda i sentrale arbeidslivsspørsmål og i samfunnsdebatten. Tekna har et samfunnsansvar. Det må vi ta på alvor. Tekna skal bruke tyngden til 72 000 medlemmer til å sette politisk dagsorden.»
Andreas Engeberg fra Bergen ble valgt til visepresident. Øvrige medlemmer av Hovedstyret er Elisabeth Drange, Camilla Bjørn, Bjørn Olav Bakka, Marte Øvrum og Ingvild Haug (ny).

Publisert: 11. juni 2017