Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
To kvinner i Tekna t-skjorter foran en storskjerm med en foredrag om Koronaviruset

Aktuelt

Nettmøte om koronaviruset ga rekorddeltakelse

Publisert: 24. mars 2020

Interessen for faglige møteplasser er stor, selv om man ikke samles fysisk. Over 300 personer deltok da Tekna Helse og teknologi, Tekna Biotek og Tekna Forskerne arrangerte nettmøte om koronaviruset.

Mandag 23. mars streamet Tekna Helse og teknologi, Tekna Biotek og Tekna Forskerne nettmøtet «Koronavirus – hva er fakta?» fra Forskningsparken i Oslo. 300 deltakere fulgte arrangementet live fra hele landet, og også foredragsholderne holdt sine innlegg hjemmefra.

– Møtet skulle egentlig arrangeres fysisk, men da dette ikke lot seg gjennomføre på grunn av virusutbruddet, bestemte vi oss for å gjøre det digitalt. Interessen viste seg å være meget god, vi har aldri hatt så stort oppmøte på våre livestream-møter før, sier prosjektleder i Tekna Tone Juel, som sammen med kollega Mette Meinert var ansvarlig for arrangementet.

Deltakerne kunne stille spørsmål og gi kommentarer til foredragsholdere og arrangører under møtet.

- Responsen har vært formidabel. Vi har fått inn masse relevante faglige spørsmål, men også fått god respons på møteform. Vi måtte i full fart snu oss rundt og legge om hele formatet på møtet, og da er det moro med gode tilbakemeldinger, sier Juel.

Digital satsing høyt prioritert

Fagdirektør i Tekna Karin Herou tror digitale arrangementer vil skyte fart framover, og at koronaepidemien vil bidra til å akselerere denne utviklingen.

- Vi trenger og ønsker faglige møteplasser, også i disse koronatider. Nå som ikke disse kan være fysiske, ser vi at digitale alternativer fungerer godt. Våre medlemmer jobber mye med digitale verktøy og er flinke med teknologi, så for disse fungerer dette veldig greit, sier hun.

Herou varsler at Tekna vil øke det digitale fagtilbudet framover.

- Dette er høyt prioritert. Vi jobber med å streame flere av våre arrangementer, slik at tilbudet til medlemmene skal opprettholdes med topp kvalitet. I tillegg arbeider vi med nye nettsider, der live-sendinger, blogger, arkivsendinger, fagnyheter og arrangementer lettere skal bli tilgjengelig, sier hun.

Herou tror digitale og fysiske møteplasser vil utfylle hverandre enda bedre framover.

- Folk liker jo å treffe hverandre, så fysiske møteplasser vil alltid være viktig. Men digitale alternativer dekker en etterspørsel fra alle som av ulike årsaker ikke har mulighet til å møte opp fysisk. Teknas medlemmer er langt framme i den teknologiske utviklingen, og det skal vi også være med vårt faglige tilbud, sier hun.

Les også

Relaterte kurs og arrangementer