Næringsministeren hos Rolls-Royce Marine

Tekna-tillitsvalgt André Stalheim Angelfoss var blant dem som møtte næringsministeren i dag.

Torbjørn Røe Isaksen deltok i dialogen med de tillitsvalgte. -Vi snakket om situasjonen i forbindelse med Kongsberg Gruppens kjøp av Rolls-Royce Marine, og særlig om dette med overlappende produkter, sier André Stalheim Angelfoss, som er Teknas hovedtillitsvalgte ved bedriften.

-Tekna og næringsministeren har over tid vært i dialog om hvordan en endring av virkemiddelapparatet kan forbedre vilkårene til norske bedrifter. Tekna har store forventninger til den gjennomgangen næringsministeren har satt i gang, sier Angelfoss. 

-Statsråden spurte oss om hva vi som tillitsvalgte var opptatt av i forbindelse med kjøpet, sier Angelfoss, som understreker at møtet var preget av god tone og senkede skuldre. - Røe Isaksen fikk også se en ny skipssimulator. Møtet varte lenger enn planlagt, sier han. 

Dette er saken

Kongsberg Gruppen inngikk avtale om å kjøpe Rolls-Royce Commercial Marine i begynnelsen av juli i år.

– Maritim industri har de siste årene opplevd krevende markedsforhold, og selv om det fortsatt er usikkerhet, forventer vi at markedet står overfor vekst hvor teknologi og innovasjon vil være sentrale drivere, sa styreleder Eivind Reiten i Kongsberg Gruppen ASA i børsmeldingen .

De ansatte i Rolls-Royce – deriblant Tekna-tillitsvalgte – var på Stortinget og i Nærings- og fiskeridepartementet flere ganger i håp om å få støtte, samt for å legge til rette for å finne en seriøs eier.

Rolls-Royce i Norge var redd for å få en eier som hadde for lik portefølje. De fryktet det kunne medføre nedtrapping av deres aktiviteter.

Hovedtillitsvalgt for Tekna i Rolls-Royce, André S. Angelfoss, var veldig fornøyd.

– I utgangspunktet er dette veldig positivt. Vi får en eier som har fokuset i Norge. Vi tror det er godt for norske arbeidsplasser, sa Angelfoss til TU i juli.

Ansatte jubler: Kongsberg kjøper Rolls-Royce Marine.

Næringsministeren møtte Tekna-tillitsvalgt

NRK: Optimisme etter politikermøter

Kongsberg kjøper Rolls-Royce Marine: – Veldig positivt

Dette er Kongsberg Gruppen

Dette er Rolls-Royce Marine

 

 

 

 

 

 

Publisert: 6. november 2018