Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Monica Tjelmeland

Aktuelt

Monica Tjelmeland ny samfunnspolitisk direktør i Tekna

4. mars 2019

Monica Tjelmeland (41), leder av politisk avdeling i Venstres stortingsgruppe, er ansatt som ny direktør for samfunnspolitikk i Tekna.

Generalsekretær Line Henriette Holten sier Tekna har høye ambisjoner for Norges teknologiske fremtid. Hun er derfor svært glad for at Tekna nå får en erfaren og dyktig politiker med på laget som kan bidra med å forme, tydeliggjøre og fremme organisasjonens politikk. Som en moderne fagforening med sterke faglige tjenester og nettverk representerer Tekna 77 000 teknologer og realister med høyere utdanning innen teknisk- naturvitenskapelige fag.

- Skal vi skape en bærekraftig utvikling av samfunnet, trenger vi ny teknologi. Mange av svarene for fremtidens Norge finnes i drivkraften og kunnskapen som Teknas medlemmer har. Vi ønsker å sette søkelyset på verdien som teknologi og realfag spiller for innovasjon, produktivitet og en god samfunnsutvikling. Samtidig vil vi løfte spørsmål som etiske dilemmaer med ny teknologi, og kompetanse og trygge rammebetingelser i arbeidslivet. I dette arbeidet vil Monica spille en viktig rolle, sier Holten.

Tjelmeland, som er utdannet jurist, har hatt en solid politisk karriere. I tillegg til jobben som leder av politisk avdeling for Venstres stortingsgruppe, har hun blant annet vært rådgiver på Stortinget i flere år og leder av Unge Venstre fra 2001 - 2003. Hun har også vært politisk nestleder i Oslo Venstre 2008 -2010 og sekretær for Venstres programkomite i 2015-2017.

- Jeg brenner for innovasjon og nyskaping, og opplever at Tekna-medlemmene har de mest spennende løsningene på fremtidens utfordringer innenfor både helse, samferdsel, energi og klima. Teknologi er helt avgjørende for å gjøre samfunnet mer bærekraftig, og jeg vil gjerne bidra til at teknologene blir en enda sterkere stemme i samfunnsdebatten, sier Tjelmeland.

Tjelmeland starter i stillingen 1. juni 2019. Hun rapporterer til generalsekretæren og inngår i ledergruppen.

 

Les også