Mistet jobben – startet gründerprogram

Sivilingeniør Elisabeth Alvestad mistet jobben i olja, men mistet ikke motet. Nå leder hun et nytt gründerprogram, og Tekna er med på laget.

Elisabeth Alvestad opplevde i april det så mange andre oljeingeniører har opplevd de siste årene, å bli nedbemannet. Det ga ideen til å starte et eget gründerprogrammet Problem Solvers for kreative folk i samme situasjon.

- Jeg har alltid syntes entreprenørskap er spennende, og spesielt spennende synes jeg det er å finne ut hvordan oljekompetanse kan brukes i andre markeder, sier Alvestad. Hun er selv utdannet forretningsutvikler gjennom NTNUs entreprenørskole (master).

- Dette resulterte i seksukersprogrammet Problem Solvers, der vi ønsker at team skal utvikle ideer de brenner for, og hjelpe disse med å realisere ideene til virkelighet. I det første kurset, som stort sett har vært bestående av sivilingeniører og ingeniører som har opplevd nedbemanning, har vi i løpet av disse ukene fått presentert ideer i alt fra produktdesign til apper innen delingsøkonomiene, sier hun. På sikt ønsker Alvestad å utvikle programmet til også å omfatte flere grupper, påpeker hun.

Avdelingsleder Eli Haugerud i Tekna Fag skryter av opplegget, og forteller at Tekna har valgt å støtte prosjektet med å samle deltakere gjennom Teknas nettverk, og gjennom økonomiske midler.

- Dette er en del av satsingen til Tekna for at flinke folk som er nedbemannet skal få hjelp til å komme seg videre, sier Haugerud.

Publisert: 23. november 2016