Hei, det ser ut som du bruker en utdatert nettleser. Vi anbefaler at du har siste versjon av nettleseren installert. Tekna.no støtter blant annet Edge, Firefox, Google Chrome, Safari og Opera. Dersom du ikke har mulighet til å oppdatere nettleseren til siste versjon, kan du laste ned andre nettlesere her: http://browsehappy.com
Hopp til innhold
Line Henriette Holten

Aktuelt

Line Henriette Holten blir ny generalsekretær i Tekna

30. nov. 2018

Teknas hovedstyre har ansatt Line Henriette Holten som ny generalsekretær.

– Vi er svært fornøyd med at hun har takket ja til å lede Teknas generalsekretariat og bidra til å videreutvikle Norges største organisasjon for teknologer, naturvitere og realister med mastergrad, sier Lise Lyngsnes Randeberg, som er president i Tekna.

60 kandidater ble vurdert til stillingen som generalsekretær og etter en grundig prosess besluttet et enstemmig hovedstyre at Line Henriette Holten er det beste valget for Tekna.

–  Det var viktig at også ansattes stemme ble hørt i prosessen. Vi har sammen sett etter en nyskapende leder som evner å sette tydelig retning, planlegge, delegere og gjøre andre gode. Egenskaper som gjennomføringskraft, evne til å lytte, bygge relasjoner og motivere andre har blitt vektlagt. Vi har også ønsket en generalsekretær som har tydelige kommunikative ferdigheter. Vår generalsekretær må ha høy integritet, være robust og kunne stå i krevende situasjoner. Med Line Henriettes bakgrunn, stå-på-vilje og personlighet, er ikke hovedstyret i tvil om at hun vi løfte Tekna fremover, understreker Randeberg.

–  Hun tiltrer 1. desember og vil få en viktig oppgave med å gjøre organisasjonen sterkere, implementere vår nye strategi, og ikke minst inspirere og lede våre 130 ansatte. De siste to månedene har hun fungert som konstituert generalsekretær, og ble opprinnelig ansatt som samfunnspolitisk direktør i januar i år, forklarer Randeberg.

Tekna har ambisiøse mål for vekst, politisk gjennomslag og synlighet som samfunnsaktør. Vi skal utvikle oss videre som en moderne og fremoverlent fagforening med sterke faglige nettverk og relevante tjenester til våre 76 500 medlemmer.

–  Jeg er glad og ydmyk for tilliten Tekna har vist ved å ansette meg som generalsekretær for Norges største forening for teknologer, naturvitere og realister, Sier Line Henriette Holten.

–  Tekna vil arbeide målrettet arbeid for å sikre trygge rammebetingelser og relevant kompetanse i et arbeidsliv som er i stor endring. Min visjon er at Tekna skal være Norges største og sterkeste masterforening gjennom vekst, våre faglige nettverk og lokale tillitsvalgte. Sekretariatet skal gjør alt vi kan for å lykkes med dette gjennom å lytte og legge til rette for våre engasjerte medlemmer, sier hun.

–  Ny teknologi blir gjennomgripende i alle deler av samfunnet og teknologene vil få en avgjørende rolle. Jeg skal gjøre mitt beste for at Tekna blir en konstruktiv pådriver for dette, sier Holten.

Om Line Henriette Holten

Line Henriette Holten ble ansatt i Tekna som samfunnspolitisk direktør 3. januar 2018, og ble av hovedstyre valgt som konstituert generalsekretær 1. oktober 2018.

Holten har hatt en solid politisk karriere og representerte Østfold på Stortinget mellom 2005-2017. Hun har vært medlem av Energi- og miljøkomiteen, Helsekomiteen og Næringskomiteen. I tillegg var Holten Stortingets femte visepresident i seks år. Holten har vært parlamentarisk nestleder i KrFs stortingsgruppe fra 2011 til 2013, og en periode i 2014. Hun var politisk rådgiver for Dagfinn Høybråten, først i Sosial- og helsedepartementet (2001–04) og deretter i Arbeids- og sosialdepartementet (2004–05).

Relaterte saker

Les også